Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós tészta

Csicseriborsós tészta
Csicseriborsós tészta
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a csicseriborsót, és új recepteket böngésztem az interneten. Találtam is többet, ezekből kiemeltem azt ami a kedvenc alapanyagunk, és így jött létre ez a recept

 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tálaláskor tehetünk rá bazsalikomleveleket, vagy vágott petrezselymet.
A csicseriborsót min. 12 órára vízbe áztatjuk, 1 kiskanál szódabikarbónával, majd leöblítjük, és hideg vízben feltesszük főni, 1-2 gerezd fokhagymával, és egy ágacska rozmaringgal. Nem sózzuk. Fakanállal keverjük, és fakanállal szedjük le a habot, ami főzés közben keletkezik. Nem szabad, hogy a forrás megszakadjon, ezért ne használjuk fém merőeszközt. Kb.40-60 perc alatt fő puhára
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban vizet forralunk, mikor forr, megsózzuk, megfőzzük a tésztát az utasítás szerint.
  2. Közben egy serpenyöben felhevítünk 5-6 evőkanál olívaolajat, beledobjuk a fokhagymát, a chiliörleményt, a rozmaringot  és a szardellafilét. Ez utóbbit fakanállal szétnyomkodunk.  Pár percig pirítjuk
  3. Kihalásszuk a fokhagymákat, hozzáadjuk a főtt csicseriborsót, egyet rottyantunk rajta, megkeverjük, és kb. a fél adag csicseriborsót villával összetörjük, sózzuk, borsozzuk
  4. Közben a tészta is megfőtt, ennek a vizéből 1 kis merőkanálnyit a csicseriborsóhoz adunk, elkeverjük.
  5. Leszürjük a tésztát, összekeverjük és tálaljuk.

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 373
elküldve: 2
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szardellás-csicseriborsós tészta, tészta csicseriborsós-szardellás szósszal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bengapu
Bengapu Thu, 2014-09-04 11:03

Nem kötekedni szeretnék, szimplán egy hibára hívnám fel a figyelmet: 200 dkg tészta van írva a receptben. Két főnek biztos ennyi kell? :) Ha igen, akkor elnézést! :)

(Hamarosan kipróbálom a receptet.)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Thu, 2014-09-04 12:35

Kedves Bengapu!
Köszönjük az észrevételt, egy szerkesztési hiba miatt szerepelt rossz mennyiség, eredetileg 200g volt, javítottuk.
További kellemes sütés-főzést!
Kata
NoSalty.hu

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-10-17 20:19

Jo a leírás es hasznos az információ a csicseri fozesrol, köszönöm, mentettem! üdv, Torma :)

Hobbigilda
Hobbigilda Wed, 2012-10-17 17:58

Szia Cafika,
köszi az ötletet, sikerült végre elhasználnom a szekrényben unatkozó csicseriborsó konzervet és egyúttal megalkotni legújabb tésztás kedvencünket :) Némi módosítást eszközöltem, pl szardella helyett tonhal (mert ez volt itthon) friss rozmaring (mert csak ez van itthon) és nagyon-nagyon-nagyon kevés chilli (nem szeretem) ja és belenyomtam a fokhagymák közül kettőt. Lehet, hogy így, ezekkel más ízhatást értem el, de nekem ízlik nagyon! Köszi mégegyszer!
Orsi

varadizsike
vzsike / varadizsike Fri, 2012-03-02 22:28

Kedves Évi! Most nézegettem a receptjeidet és nagyon sok van, ami nekem tetszik, de a csicseriborsós különösen. Ezt biztosan ki fogom próbálni, de még nem találtam ilyen konzervet, sőt csicseriborsót sem, de majd megpróbálom egy bio boltban. Gratulálok a receptjeidhez, biztosan sokat el fogok készíteni közülük.
Üdv: Zsike

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-04-05 13:50

Kedves cafika-Évi!

Köszönöm szépen, már süt a nap nálunk kb. dél óta, és ég a kedvem is jobb.:-)))
Ezt a finomságot, meg ki szeretném próbálni, és most annyi receptem van fenn, hogy hagyom kicsurogni őket,- néha egy-két alkotást, megtartok papíron és fényképen majd, hogy majd feltegyem persze, -de van még ,aminek meg kell érkeznie,egész márciusban ide is főztem és sütöttem.:-)))
Nagyon szép napot!
Éva-Anyóca

cafika
Cafika / cafika Tue, 2011-04-05 11:53

szia Éva-Anyóca,
örülök, hogy tetszik ;)
jó fözöcskézést, neked is szép napot,
üdv. Évi

1330
tészta 200 g
fokhagyma 3 gerezd
szardella 3 db
rozmaring 1 teáskanál
csicseriborsó 400 g
cayenne bors 1 csipet
olívaolaj 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint