Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós tészta gazdagon

Csicseriborsós tészta gazdagon
Csicseriborsós tészta gazdagon
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy nagyon finom mediterrán recept, a csicseriborsós recept a netről van, a pirított tésztát az anyósomtól lestem el.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A pirított tésztát ne hagyjuk ki semmiképpen, olyan finom ropogós!!

Ha főételnek szeretnénk, akkor fejenként kb. 80 g tészta elegendő.

Én úgy szoktam csinálni, hogy a kifőtt tésztára szedem rá merőkanállal a csicseriborsóst, így meg tudom határozni, hogy mennyire legyen "leveses" a tészta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is előző este beáztatjuk a csicseriborsót, leöntjük róla a vizet, majd tiszta vízben fedővel letakarva feltesszük főni, kb. 50-60 perc alatt puhára fő.
  2. A répát, hagymát, fokhagymát, zellerszárat megtisztítjuk, megmossuk, majd késes metélővel ledaráljuk.
  3. Az olaj felét (0,5 dl) egy nagyobb fazékban feltesszük a tűzre, beletesszük a lemixelt zöldségeket, kis lángon 15 percig pirítjuk, kevergetve.
  4. Majd hozzáadjuk a rozmaringot (lehet egészben vagy apróra metélve, ki ahogy szereti) és a szalonnát is. Addig pirítjuk, amíg a szalonna szép üveges nem lesz
  5. Hozzáadjuk a csicseriborsót is, picit összepirítjuk kevergetve az egészet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepjen mindent.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, sózzuk (óvatosan a szalonna miatt), borsozzuk, majd lefedve még kb. 15-20 percig lassan forraljuk.
  7. Közben feltesszük a vizet a tésztának forrni, mikor forr, sózzuk, és a tésztánkat az utasítás szerint készre főzzük, majd ha kész, leszűrjük.
  8. Közben a kész csicseriborsó kb. 1/3-át kivesszük, lemixeljük (vagy áttörjük), majd visszaöntjük a többihez.
  9. Legutoljára az olaj másik felét (0,5 dl) egy kicsike edényben feltesszük a lángra, jó forró legyen, majd mikor már szinte sistereg, beleöntjük a darabolt spagettinket, és mindig kevergetve szép aranybarnára pirítjuk.
  10. A leszűrt tésztát összekeverjük a csicseriborsóval, kimerjük a tányérokba, és végül a még forró pirított spagettivel meghintjük a tetejét, és egy pici olajat is csorgatunk rá.
  11. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 536
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicseriborsós tészta, pirított tészta csicseriborsóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogyó74
Bogyó74 Sun, 2018-06-17 16:44

Nagyon ízlett a fiamnak és nekem is! :-) Máskor is elkészítem!

Bogyó74
Bogyó74 Fri, 2018-06-15 19:03

Mindjárt elkészül! Szerintem finom! Én kihagytam belőle a szalonnát, mert a fiam vegetáriánus. Remélem, neki is ízleni fog! :-) Köszönöm a receptet!

1253
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
halványító zeller 5 dkg
olívaolaj 1 dl
rozmaring 1 szál
füstölt szalonna 5 dkg
paradicsomlé 2 dl
csicseriborsó 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kagylótészta 250 g
spagetti tészta 50 g