Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós-zöldséges rizs

Csicseriborsós-zöldséges rizs
Csicseriborsós-zöldséges rizs
95 perc / előkészület: 10 perc főzés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Makrobiotikus diétám alatt az egyik kedvemc ételem volt, és még ma is a nagy kedvencek közé tartozik, nemcsak az emésztésre gyakorolt jótékony hatása miatt. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki valami újra vágyik, érdemes megkóstolnia!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára, de legalábbis pár órára beáztatjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a meghámozott répákat pedig karikákra.
  3. A felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Ételízesítővel (vagy sóval), borssal és szerecsendióval ízesítjük. Fedő alatt 30 percig főzzük.
  4. Belerakjuk a karikákra vágott répákat, megkeverjük, és további 25 percig főzzük.
  5. Végül hozzáadjuk a barnarizst. Ha szükséges, kevés vizet öntünk még hozzá, és kb. 25-30 perc alatt készre főzzük. Akkor jó, ha a rizs felszívta az összes folyadékot, és minden megpuhult. (Figyelem! A csicseriborsó kissé roppanós fog maradni, de így finom!)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 19 555
elküldve: 6
receptkönyvben: 175
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Voracsek Ági

Mióta szakács: 2011.04.18.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csicseriborsós barnarizs, zöldséges rizs kis pikantériával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blind
VörösMárti / Blind Wed, 2011-09-28 11:27

  Nekem egy kicsit túlságosan is laktató volt,de köszönöm az ötletet!! A másik gondom a hosszadalmas főzés.

agnes.sztrelkone
Voracsek Ági / agnes.sztrelkone Wed, 2011-09-28 15:21

Szia!
Köszönöm a hozzászólást. A főzési időn lehet rövidíteni, ha kuktát használsz. Ez esetben mindössze fél óra kell a borsónak!
Tény, hogy laktató étel, sokáig feltölti az embert energiával.
Üdv, Ági

701
csicseriborsó 25 dkg
barnarizs 40 dkg
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 2 ek
ételízesítő 1 teáskanál
szerecsendió 2 csipet
fekete bors 1 csipet