Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseris csirke

Csicseris csirke
Csicseris csirke
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a január, térdig ér a hó, micsoda meglepetés! Na nem nekünk, de a mínusz harminc fok, az igen. Mozdulni nem lehet a hótól, de a hidegtől nem is akaródzik. Szóval, lássuk, mi a mai menü? A fagyasztóban van egy csirke, meg előfőzött csicseri. Ebből mi lesz? Legnagyobb meglepetésemre találtam egy receptet hozzá, juhéj eszünk mar!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát.
  2. Meghintjük a kurkumával meg a római köménnyel, jól elkeverjük. Belerakjuk a feldarabolt csirkét és megpirítjuk.
  3. A finomra vágott fokhagymát rádobjuk, és hagyjuk kicsit illatozni.
  4. Öntsük fel 1-1,5 dl vízzel, adjuk hozzá a csicserit, citromlét, sót, frissen őrölt borsot.
  5. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 30-45 percig, a csirke nagyságától függően. Amikor beleszúrunk villával a húsba és rózsaszín lé folyik belőle, akkor még nincs megfőve. Ha a lé átlátszó, akkor jó.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 503
elküldve: 2
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicseriborsós csirke, fűszeres csicseris csirke, párolt csirke

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2014-01-15 19:03

Kedves witch!

Reméljük, csak úgy legyen, hogy az nagyjából mindenkinek megfeleljen, jó legyen. :)

Nem semmi hideg volt nálatok, már annyira hideg és nagy hó, remélem nem lesz, de azt ide se szeretném!!!!!
Fagyit enni? Most mosolyogtam egyet, nagyon merész tengerészek vagytok!! :D :D

Jó főzőcskézést, elviselhető időjárást, és nem sokára beálló , mielőbbi sok munkát kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Thu, 2014-01-16 00:05

Kedves Eva-Anyoca!
A fagyit a jo meleg szobaban eszegettuk am, mert itt nincs cukraszda. Elmegyunk a boltba, veszunk egy vodorrel, oszt kikanalazzuk. :o)
Koszonom, Neked is jo fozocskezest meg azert egy kis sutkerezest is kivanok!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2014-01-17 19:03

Kedves witch!

Akkor jó, a meleg szobában azért megoldható az a fagyizás......... :)

Na most ne : tényleg nincs cukrászda?????????????????????
Az sok szempontból jó, ha már nem süt az ember, otthon, meg annak olyan jó kis hangulata van.. legalábbis nálunk kettő van, amelyiket nagyon szeretjük. :)
Nahát, vannak még meglepődni valók , (szerencsére kellemes témájú ) .
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Fri, 2014-01-17 22:39

Kedves Eva-Anyoca!
Igen, amiert nem New York-ban vagy Californiaban lakunk, azert nincs cukraszda. Ott laknak a penzes emberek, akiknek erdemes annyi munkaval eloallitott finomsagokat kesziteni. Nekem is hianyzik, mert a boltokban az edesseg nagyon egykaptafara keszul. Az osszes torta piskota alap es az van 3-4 fele kremmel kenve, oszt jovan. Amikor itthon sutok valamit, a lanykam csodalkozik, hogy az mennyire valtozatos. Vegul is en omiatta tanultam meg sutni, hogy ismerje meg a magyar sutemenyeket, mert kulonben nem tudna, mi fan terem? Itt talan a Starbucks hasonlithato a cukraszdahoz, de az megsem olyan hangulatos es amugy is az egy kavezo, az a fo profiljuk.
Szep hetveget Neked is!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2014-01-18 18:19

Kedves witch!

Ezek szerint, ha nem fő azaz inkább így főbb városokban élsz, akkor nincs cukrászda...fura, de értem.
Azt hiszem, hogy mindannyian jól jártok, hogy tudsz és szeretsz is sütni, finom és friss sütiket, tortákat sós rágcsálni valókat tudsz tálalni családod, ismerőseid elé, és ez nem is kevés. :) Igazad van. :)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Sun, 2014-01-19 15:19

Kedves Eva-Anyoca!
Igen, itt a mi kornyekunkon az emberek mindent, minel olcsobban akarnak megkapni, mig a "penzes" reszeken azon versenyeznek, hogy ki vett valamit minel dragabban. En is sutogettem eladasra, de amiert olyan arban adtam el, mintha a boltban vettek volna, hat eppencsak az alapanyag ara jott vissza. A lekvaros linzer a legjobb pelda erre, mert sok munka van vele, legalabbis ahogy en keszitem. Egy napom elmegy vele, szoval nem eri meg, azert egy napot dolgozni, hogy az alapanyag arat kapjam vissza. Persze raadasul a legjobb minoseget veszem mindenbol, mert leegne a kepemrol a bor, hogy penzt kerjek (meg akkor is, ha a munkam nincs megfizetve), valami silany sutemenyert. Karacsonyra meg husvetra viszont sosem fogadok el penzt, akkor az az ajandek. Sajnos az elmult karacsonyra nem tudtam sutni csak magunknak, de sebaj jovore/iden jobb lesz!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2014-01-14 19:17

Kedves witch!

Köszönöm a recit, a csicseriborsóra mostanság kaptunk rá, ki fogom próbálni, mentem is!!!!!!!!!!!!! :)
Itt általában pár fok van pluszban reggel, néha 2-3 , néha 6-8, napközben igen csak meleg , 10, sokszor 12-15 fok is, néha hűvös szél fúj, de minden elkezdett virágozni, hóvirág, ibolya, aranyeső, sajnos a gyümölcsfák is elindultak, és sok más is, ......ami jó, de közben nem, mert ha mégis ide fog vágni a tél, ha annyira nem is, mint amit Amerikáról mutat, mert az sokkoló, gondolom, megélni még rosszabb, - szóval sokan mondják, február, március még igen csak télies lesz, de sajnos a korán elindult dolgoknak ez nem tesz jót.
Sajnos nekünk sem, mindenki kialvatlan, ingerült, fejfájós, feszült, nem csak a természetnek kell az a bizonyos pihenős időszak, az embernek is,... de hát, majd lesz, csak annyira erős ne, mint ami Angliát és Amerikát érinti....tudom, önzőség, ilyet írni.
Az kellene, ami rég volt, igazi tavasz,nyár,ősz,tél......bár sokan azt mondják, ilyen már nem lesz, megváltozott minden...
Mi újság veletek?
Vigyázz Magatokra!
Éva-A.

witch
witch / witch Tue, 2014-01-14 22:45

Kedves Eva-Anyoca!
Nagyon szivesen! En is itt a NoSalty-n talalkoztam ossze a csicserivel es azota nagyon jol elvagyunk!
Itt is kiengedett mar az ido, mert 5 fokok vannak nappal, nem minusz 30, az a szel miatt volt, az huti le megjobban a levegot. Az emberek meg kardiganba jarnak, mert ez mar olyan melegnek tunik az elozo Eszaki sarokrol jott front utan. Mi meg fagyit ettunk ebben az 5 fokos "hohullamban". :o)
Nalunk a tavaly elotti tel volt olyan meleg, mint most nalatok. Itt is viragzott minden, aztan jott egy 3-4 napos fagy, ami az almafakat letarolta. Az elso 1-2 nap meg alafutottek a gazdak, hatha sikerul megmenteni a termest, de arra sincs mindenkinek lehetosege, mert az is pezbe kerul. Szoval egy szem alma sem termett, az iden/tavaly osszel meg bepotolta, mert dupla annyi termett. Mondjuk nekunk meg messze van a vege, mert aprilis vegeig minimum, meg johet a tel hegyekbe. Majus masodik vasarnapja Anyak napja, a hiradoban a meteorologus mindig kihangsulyozza, hogy addig ne ultessunk ki semmit, mert johetnek a fagyok es gyakran jon is. En peldaul altalaban petuniat ultetek pont ezert, mert az birja a hideget meg a meleget is. Na, jo ez valami hibrid lehet, mert marciustol novemberig egyfolytaban viragzik.
Mi is teli almot alszunk szinte, mert nem igen van munka az idojaras miatt, de 1-2 het aztan mocorognak majd az emberek, mert sok penz jon, annak aki adobevallast csinal es van egy par gyerek. Igy probalnak sporolni, hogy ha van pl. 3 gyereke valakinek, akkor nem irja be az adonal, a ceg ahol dolgozik tobb adot von le a fizetesbol. Most ev elejen megcsinalja az ado bevallast es visszakapja a tobletet, amit levontak egesz evben. Na, majdcsak lesz valahogy!
Udv:witch

854
repceolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
kurkuma 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
csirke 1.5 kg
fokhagyma 2 gerezd
csicseriborsó 30 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint