Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsóka chips

Csicsóka chips
Csicsóka chips
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Updatekonyháról vettem az ötletet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk és hámozzuk meg a csicsókát.
  2. Zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre.
  3. Forgassuk meg keményítőben.
  4. Bő, forró olajban süssük ki.
  5. Csöpögtessük le.
  6. Sózzuk meg.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 88 658
elküldve: 15
receptkönyvben: 816
elkészítve: 31/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

csipsz, csicsóka chips, chips csicsókából

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eleniel79
Eleniel79 Wed, 2017-11-08 09:33

Ha olajos kézzel átforgatom, nem lehet sütőben sütni? Úgy könnyebb, és nem lesz olajszagú a lakás. (A krumplit lehet így. ;))

zsacsilla
zsacsilla Sun, 2014-10-26 11:16

Nekem az idén hatalmas nagyra nőttek - tetszik a chips ötlet, örülök a zellernek is! A piacon jelenleg 600.- Ft. egy kg. csicsóka!

zsacsilla
zsacsilla Sun, 2014-10-26 11:17

Rengeteg termett ebben az évben csicsókából és óriási nagyok! A piacon jelenleg 600.- Ft. egy kg.! A chips nekem is tetszik, kipróbálom!

kcico
kcico Wed, 2014-01-22 19:19

Én is kipróbáltam és nagyon finom!
Mondjuk nem krumpli árban van...:) 360 ft/kg volt a piacon.
Édeskés de jól megfűszereztem, ropogós, ha meg még fogyókúrabarát is, akkor gyakori vendég lesz nálam:)

b-n
b-n Tue, 2014-01-21 13:16

Csicsóka krémleveshez ez lett a betét, szalonnával. Isteni, most készítek még egy adaggal!

Corinda
Corinda Tue, 2014-01-21 00:05

Konyhai fémsikálóval gyönyörően és könnyen meg lehet tisztítani

balintmonika
balintmonika Thu, 2013-05-02 16:48

A csicsókát nem volt könnyű megpucolni.Mivel se krumplihámozó,se használható reszelő nincs a konyhámban,késsel szeletelhettem a chipsnek valót.Pálmaolajban sütöttem meg.Az eredmény minden kínlódásomért kárpótolt.Amint legközelebb vásárolni megyek,beújítok egy reszelőt.Így könnyebben és gyorsabban elkészíthetem majd a következő adagot.

KisEdi
Edi / KisEdi Fri, 2013-06-28 09:13

A csicsókát elég körömkefével alaposan átmosni, felesleges pucolgatni :)

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Thu, 2013-05-02 18:02

Én múltkor nagyon szép csicsókát tudtam venni, szinte semmi gondom nem volt vele. Szerencsém volt. :) Örülök, hogy ízlett! :) üdv. E.

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Thu, 2013-03-07 21:54

Szia! Norbi és Réka biztos jobban tudja. Én személy szerint 2-be soroltam. :) üdv. E.

ogram1961
ogram1961 Sun, 2012-11-11 22:55

Először ültettem csicsókát, de nem utoljára! Köszönöm az ötletet! De finom volt sima lisztbe forgatva, paprikás liszttel, simán! Ma csak sima "sült krumlit" sütöttem belőle. Még nyersen is finom! Ráadásul a környezetéből még a pernyét is kiűzte!
Meg a virága sem utolsó!

csutkamano
csutkamano Tue, 2012-08-14 09:38

Sosem (v)ettem még csicsókát, de egy ideje cukros vagyok, ezért ki fogom próbálni.
Miért kell keményítőbe forgatni sütés előtt?

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Tue, 2012-08-14 09:52

Nagyon finom, ajánlani tudom. :) Ropogós lesz és nem szívja meg magát olajjal. Remélem ízleni fog. :)

csutkamano
csutkamano Tue, 2012-08-14 09:58

Köszönöm a gyors választ. Szép napot, további finom recepteket.
Üdv:csutkamano

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Wed, 2012-04-25 13:51

Ma elkészítettem, hát nem sokáig tartott :-), nagyon ízlett a családnak. Mivel a csicsókánk elfogyott, készítettem egy adagot zellerből is, az is nagyon finom lett!!! Köszi a receptet és az ötletet a keményítővel!

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Wed, 2012-04-25 15:46

Nagyon örülök, hogy ízlett. :) Tovább tartott elkészíteni, mint megenni... ;)) A zellerchips is nagyon finom, szeretjük mi is! Hasábra vágva is! :)

Jagi
Jagi Thu, 2012-04-19 17:46

Nem kell meghámozni! Hosszúszőrű kefével jó alaposan meg kell sikálni; ennyi is elég ;).
Nyersen, salátának is nagyon finom amúgy.
Köszönjük a receptet, biztosan magam is kipróbálom majd.

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Thu, 2012-04-19 17:53

Szívesen! :) Elég rossz állapotban volt ez a csicsóka, ezért hámoztam meg. De azóta kaptam nagyon szép példányokat, azokat csak sikáltam én is. :) Hihetetlen, de nyersen még nem kóstoltam. :)

firstlady
firstlady Thu, 2012-04-19 13:53

Kösz, ez nagyon jó, épp tegnap sütöttem "rosejbnit" csicsókából. Nekem nem ragadt, mint Menyuskának (szárazra töröltem a szeleteket), de nem is lett chips-szerű. Nem gondoltam, hogy meg kell forgatni keményítőben. Legközelebb kipróbálom. Fűszeres sóval hintettem meg, hogy elvegye a csicsóka édeskés ízét.
Kissé vicces, hogy eü. okokból javasolt a csicsóka a cukrosoknak, viszont a legélvezhetőbb módja, ha bő olajban megsütik. :-)
Még az a szentségtörő ötletem támadt, hogy a jövőben csak megsikálom alaposan a gumócskákat, mert igen nehéz pucolni. A krumplit is szokták héjastól sütni...

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Thu, 2012-04-19 17:54

Szívesen. :) Szerintem a céklachips sem lehet rossz. Sőt mi nagyon sokszor készítünk zellerchipset vagy csak sült zellert (sültkrumpli helyett). :)

KisEdi
Edi / KisEdi Tue, 2012-03-06 20:50

Hétvégén megcsináltam, nagyon finom lett, igazi ropogós chips! Zellert is sütöttem hozzá, az is nagyon jó volt. 2 nagyobb gumó csicsókából lett egy akkora tálnyi, hogy elég is volt kettőnknek. :)

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Tue, 2012-03-06 20:58

Örülök, hogy ízlett! :) A zellert is nagyon szeretjük, hasábra vágva is krumpli helyett. :)

menyuska
menyuska Mon, 2012-02-13 05:52

Köszönöm a receptet! Volt már pár próbálkozásom a csicsókával ily módon, csak nem tudtam, hogy keményítőben meg kell forgatni :( Állandóan sütés közben és alatt ragadt,mint a rágó! Mindig tanul az ember valami újat!

1367
csicsóka 50 dkg
étkezési keményítő 4 evőkanál
napraforgó olaj 3 dl
0 ízlés szerint