Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókakrémleves

Csicsókakrémleves
Csicsókakrémleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édeskés-diós ízű csicsóka egyszerű elkészítési módja ez a finom krémleves.

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát és a fehérrépát megpucoljuk, kockákra vágjuk.
  2. A finomra vágott salottahagymát az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és magasabbra véve a hőt, néhány percig  pirítjuk.
  3. Felöntjük az alaplével, sóval és borssal ízesítjük.
  4. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük a zöldségeket.
  5. Botmixerrel pürésítjük, majd szitán átpasszírozzuk/ szűrjük.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt, ha szükséges, teszünk még bele sót/ borsot.
  7. Összeforraljuk és kész.
  8. Szárazon felhevített serpenyőben a dióbelet illatosra pirítjuk.
  9. Pirított dióval és kéksajt kockákkal tálaljuk a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 48 211
elküldve: 15
receptkönyvben: 486
elkészítve: 26/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Wed, 2015-02-04 22:33

Én is most főztem először csicsókából, és nagyon ízlett!

Nálunk még (egy másik receptjavaslat alapján) került bele 2 teáskanál magos mustár is, és nagyon jól passzolt bele! Nálunk pirított kolbászkarikák kerültek bele feltétnek.

kittike23
kitti25 / kittike23 Wed, 2014-11-19 13:40

Szia,
Nagyon nagyon finom lett, köszönöm szépen :) Tuti hogy többször el fogom készíteni :) Köszönöm a receptet :)
Kitti

vadkapor
vadkapor Fri, 2014-04-04 15:50

Életem első csicsóka kóstolásához választottam ezt a receptet, és azonnal szerelem lett! Egy kis Gouda sajtot reszeltem rá, nagyon finom volt így. Ültettem is pár szemet a kertbe. Köszönöm a receptet!

Pucolás helyett: körömkefével alaposan megtisztítottam.

b-n
b-n Tue, 2014-01-21 12:56

Macerás megpucolni, de élvezet megenni! Csicsóka chips volt a levesbetét...na az szintén macerás, de aztán nem lehet abbahagyni! :) Nagyon finom a leves is, a feltét is!

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-11-30 16:07

Vacak dolog ez a csicsóka,amíg meghámozod,de azután amikor elkészíted ezt a finom levest belőle.....hm,a legjobb krémlevesek egyike.
Köszönöm Petra ezt a jó receptet. Finom volt:)
Szép napot!
Bogi:o)

petra
Petra / petra Sun, 2012-12-02 21:49

Kedves Bogi,
igen, egyetértek, a pucolása nem éppen élvezetes, de a csicsókás ételek igencsak finomak, megéri a küzdelmes előkészületet!
örülök, hogy ízlett a leves!
Üdv
Petra

Daróczi Antalné
Daróczi Antalné Mon, 2012-09-10 11:03

A csicsóka évelő növény,ha egyszer betelepíted a kert sarkába ,folyamatosan fog teremni.Bármennyit szedsz belőle,a következő évben is lesz termés.Érdemes pár szemet ültetni.

ladybird216
Petruska / ladybird216 Wed, 2012-04-25 15:46

Köszönöm ezt a receptet is! Nagyon finom lett! Eddig én is nyersen ettem vagy krumpli pürének készítettem el, belekeverve a hagyományos krumpliból készült pürébe. Már csak a pucolásra kell valamit kitalálnom, mert az kicsit időigényes volt. Lehet, nagyobb csicsókánál hamarabb megy a dolog! :)

tilia
tilia Sat, 2012-02-11 22:20

Kedves Petra!
A kertünkben sok csicsóka termett, de leginkább csak nyersen ettük, mert nem találtam olyan elkészítési módot, ami igazán bejött volna... Eddig.
Mert tegnap megfőztem ezt a levest és nagyon ízlett. Igaz picit módosítanom kellett, mert a nagyobbik fiam tejérzékeny. Így rizstejet tettem bele és sajt helyett pirított zsemlyekockával ettük. Köszönet a finom receptért!
Üdv: Tilia

evajahnke
java46 / evajahnke Thu, 2010-12-16 23:55

én elkészítettem (köszönetemet szeretném itt kifejezni a receptért). Nagyon ízlett az egész családnak. A menyem kért is azonnal egy szatyorra való csicsókát, szeretett volna belőle ültetni, de ültetni már nem jutott belőle.....

davila
davila Fri, 2010-11-26 00:43

Szia!
Apukám egy nagy szatyor csicsókával tért haza a kertjéből, úgyhogy holnap bizony meg fogjuk kóstolni! Eddig soha nem készítettem csicsókából ételt, ez a leves épp ideálisnak tűnik a kísérletezgetésre :)
Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre! Majd megírom ;)

641
csicsóka 60 dkg
fehérrépa 2 közepes db
zöldség alaplé 0.7 l
salottahagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
habtejszín 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dió 10 dkg
kéksajt 10 dkg