Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókakrémleves tejfölösen

Csicsókakrémleves tejfölösen
Csicsókakrémleves tejfölösen
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csicsóka nagyon egészséges, egyszerűen elkészíthető, én nagyon jóízű zöldség. Piacokon, nagyobb zöldségesboltokban megtalálod, vagy kiáshatod a földből :-) Nálunk szerencsére tele van vele a kert egyik kis része. Nem szükséges megpucolni, csak jól meg kell sikálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított bacon vagy sonka illik hozzá, illetve a saját készítésű kovászos kenyeremmel tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk.
  2. 1 l vízben 1 tk sóval 15 percig főzzük (forrás után!), majd leturmixoljuk.
  3. A tejfölt simára keverjük, a forró léből hozzámerünk, és visszaöntjük a levesbe. Borsozzuk, és ha szükséges, utánasózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 606
elküldve: 15
receptkönyvben: 244
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Aaaniii

Mióta szakács: 2011.11.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csicsókaleves, krémleves csicsókából, tejfölös csicsókakrémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dióbél
Dióbél / Dióbél Thu, 2015-10-29 15:39

Ez nagyon finom leves. Én próbáltam már hagyma és fokhagyma helyett egy leheletnyi chilipehellyel is, hát úgy is megállja a helyét.....
Köszönöm a receptet!
Ági

evyjan
evyjan Mon, 2012-11-12 16:02

Köszi a receptet, nagyon finom lett, az egész családnak nagyon ízlett. Nálunk is megoszlottak a vélemények de inkább a tejfölös változat volt a nyerő.

Üdv. Éva

greenpearl
greenpearl / greenpearl Wed, 2012-11-07 09:33

Szia!

Nagyon finom lett és pikk-pakk kész (ha eltekintünk a csicsókasúrolás procedúrától). Szerintem kellett bele a tejföl, lágyította az ízét, de tény, hogy anélkül is finom. Köszönöm a receptet, végre kipróbáltuk a csicsókát, nem bántuk meg!

Vera

zeparr
zeparr Tue, 2012-03-20 22:23

Szia!

Tegnap ez a leves volt ebédre, és mondhatom, remek választás volt. Nem szoktunk csicsókát enni, bár gyerekkoromban néha nyersen rágcsáltuk. Most a piacon találtam, bár konkrét tervem nem volt, hogy mi lesz belőle.
Ebbe a levesbe én most nem tettem tejfölt, mert megkóstoltam épp mielőtt belekevertem volna, és annyira finom volt, hogy nem akartam tovább cifrázni. Remélem, nem bánod, hiszen a recept eredetileg arról szól, hogy ez egy tejfölös leves.
Ígérem, azt a verziót is kipróbálom hamarosan!
Köszönet a receptért!
Üdv:
zeparr

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Wed, 2012-03-21 15:36

Szia!

Örülök, hogy kipróbáltad, lehet, hogy igazad van, és nem is fontos bele a tejföl, én a sütôtöklevessel vagyok így, abba nem teszek tejszínt, bár a receptek írják...ha ez így bevált, ne is változtass rajta! :-)

Anita

145
csicsóka 30 dkg
burgonya 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 175 g
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l