Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókás gulyásleves

Csicsókás gulyásleves
Csicsókás gulyásleves
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig csak burgonyával készítettem, de mióta csicsókát termelek, és mivel az egészségesebb, azzal készítem. A családom kissé furcsállta, de amikor ettek már belőle azt mondták, sokkal finomabb így.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst apró kockára vágjuk, és hideg vízbe tesszük
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és egy kis tálban félretesszük.
  3. A csicsókát meghámozzuk, negyedeljük, majd hideg vízbe tesszük, és addig áztatjuk, míg a húst a pörköltalapon elkészítjük.
  4. Ezután egy 3 literes lábosba beletesszük az olajat, az apróra vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, a füstölt bőrkét és a fűszereket, az őrölt paprika kivételével.
  5. A húst fehéredésig pároljuk, közben megkeverjük, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük és vízzel felöntjük. Közepes lángon addig főzzük, míg a hús puha nem lesz (35 perc). Ekkor hozzáadjuk a csicsókát, és 15 perc alatt készre főzzük.
  6. Melegen tálalva kenyérrel és erős paprikával fogyasztjuk. Mindenki saját magának tehet bele erős paprikát, ahogy szereti.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 231
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gulyásleves csicsókával, csicsókás gulyásleves zöldség nélkül, hamis gulyásleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2015-03-23 13:34

Szia Piroska!
Csicsókát azért áztatjuk be,hogy az édes íze ne legyen neki.Én így készítettem el s máig is így készítem.
Annyi kis idő alatt nem oldja ki a vitaminokat,ha jól bele gondolsz amelyik burgonya kicsit meg fázik szintén hideg vízbe áztatjuk és nem édes akkor.Én amelyik krumpli régebbi és héja kissé pöntyörödött nem dobom el héjastól kis időre hideg vízbe teszem,és olyan mint amit boltba veszünk.
További szép napot kivánok!

b-n
b-n Mon, 2014-09-29 12:31

Ez egy nagyon jó kis recept és nem mellesleg igen finom is! (Mi mindenhez nem jó a csicsóka? Én. pl imádom, szóval bátran kísérletezem.)

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2014-09-30 20:34

Szia!
Nyugodtan használhatod köretnek,csicsókából készített, granatérmarsnak, ugyan úgy mintha burgonyával készítenéd,( más néven burgonyás kocka..). De prószának is nagyon finom,és pogácsákba lángosba is. annyi kis külömbséggel,amikor meg pucoltad áztasd be fél órára hideg vízbe így nem lessz édes. Majd teszek fel csicsókából készítetteket,csak most egyenlőre eü: okok miatt nem igen jövök fel és fényképezek.Lassan kinti munkáim is elfogynak és akkor felteszek többfélét. Köszönöm megértésed,szép estét és jó kisérletezést kivánok!
Üdvözlettel Gabriella..

294
sertéslapocka 30 dkg
csicsóka 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
babérlevél 1 db
bors 5 szem
oregánó 1 kk
fűszerpaprika 1 teáskanál
gyömbérpor 0.5 kk
tv paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
sertésbőrke 5 dkg
víz 1.2 l