Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókás pogácsa

Csicsókás pogácsa
Csicsókás pogácsa
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A búzakorpa és a lenmag helyettesithető mással, olajos magvakkal, szezámmaggal, dióval vagy zabpehelyel, zabkorpával, de el is hagyható.
Ugyanez igaz a borsra is. ízlés szerint elhagyható, vagy kiegészithető más fűszerekkel. Szerintem szerecsendió illene még a csicsóka izéhez.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát megfőzzük, ha megfőtt megtisztítjuk, pépesítjük, kissé hagyjuk hűlni.
  2. Az élesztőt megfuttatjuk.
  3. Amikor a csicsóka éppen langyos már, a többi összetevővel, és ha kell, 1-2 kanál tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
  4. Kicsit pihentetjük, ha van időnk, akkor úgy 15 percet, ha nincs, nem muszáj, kihagyható.
  5. A tésztát lisztezett deszkán nagyjából ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  6. Késsel bekockázzuk a tetejét.
  7. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. Zsírozott-lisztezett vagy sütőpapirral bélelt tepsibe rakosgatjuk a pogácsákat.
  9. Tetejüket pirospaprikás tejjel megkenjük, és hagyjuk kelni.
  10. Amikor megkelt (kb. fél óra), előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 62 554
elküldve: 17
receptkönyvben: 335
elkészítve: 23/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Konczsuzsi

Mióta szakács: 2009.04.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pogácsa csicsókával, olajos magvas pogi

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

weszli1979
weszli1979 Sat, 2013-11-16 12:40

Megsütöttem. Nekem nagyon izlik,többször fogom késziteni. Annyi,hogy én Dr. oetker expressz élesztőt használok,igy szinte semmit sem kell keleszteni,a végeredmény fantasztikus. Köszönöm a receptet!

Lardee32
Lardee / Lardee32 Mon, 2013-10-14 16:28

kipróbáltam, nagyon finom... nagyon hamar elfogyott Lecsófesztiválon :)

köszi a receptet, mentettem :)

Marcsi

csillag ánizs
csillag ánizs Mon, 2013-02-25 09:34

Szia!Zsuzsi leírnád hogy mennyi és mibe kell felfuttatni az élesztőt?Lehet hogy én értelmezem félre a receptet.:( Köszönöm.

zskoncz
Konczsuzsi / zskoncz Mon, 2013-02-25 21:57

én általában kb. 1- 2.5 dl langyos tejben vagy vízben vagy rizstejben. ugy egy marék cukrot keverek bele. válaszd ki melyik a jobb. én ujabban a víz vagy rizstej verziót használom, mert van tejallergiás a családban.
de ha csak belekeverted simán a tésztába ugy is meg kellene kelnie. :)

bubbicsek
bubbicsek Fri, 2012-11-16 21:08

Szia!Nagyon finom a pogi. Én kilófaló liszttel készítettem finomliszt helyett. Azzal is isteni. Köszi!

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2012-04-06 19:07

Tényleg kell hozzá az evőkanálnyi só!
Nem hittem el..nem tettem bele ennyit... kicsit sótlan lett, de egy nagyon finom pogi-tippet kaptam!
Köszönöm!

zskoncz
Konczsuzsi / zskoncz Fri, 2012-04-06 20:21

:D
anyukám nagy találmánya hogy fél kiló liszthez kell egy csapott evőkanál só. :D mindegy milyen só annyi kell. ha több a liszt lehet akár púpozott is az az evőkanál. :)
örülök hogy ízlett.
:)
Zsuzsi

zskoncz
Konczsuzsi / zskoncz Wed, 2010-12-22 12:53

:) nálunk is ízlett a családnak. frissen, még melegen ették mintha sosem ettek volna. akkor a legjobb talán mert kellemesen ropog.
Kellemes ünnepeket kivánok én is
zsuzsi

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-12-21 22:19

Nagyon jó csicsókás recepet!
Köszi Zsuzsi!
Szép ünnepeket!
Eszter

506
finomliszt 40 dkg
csicsóka 20 dkg
margarin 15 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tojás 1 db
búzakorpa 4 ek
lenmag 4 ek
1 ek
fehér bors 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 ek
tej 2 ek
fűszerpaprika 1 kk