Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicsókás pogácsa Bolma konyhájából

Csicsókás pogácsa Bolma konyhájából
Csicsókás pogácsa Bolma konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pogácsát szerettem volna sütni, abból is a krumplis fajtát, mert az a legpuhább szerintem, de nem volt itthon krumpli, ellenben volt csicsóka, így ez lett belőle.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát megfőzzük, hámozzuk, összetörjük.
  2. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a sóval elkevert lisztekhez adjuk, majd hozzáadjuk a tojássárgát, zsírt és a csicsókát. Lágy tésztát gyúrunk, majd 1 órát hagyjuk kelni.
  3. Ha megkelt, kinyújtjuk, félbehajtjuk, majd mindkét felét középre hajtjuk, és újból kinyújtjuk 2 cm vastagra. Késsel a tetejét bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és itt is pihentetjük még 10 percet, utána megkenjük a tetejüket a tejes tojássárgával, majd 180 fokos sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bolma

Mióta szakács: 2017.01.06.
11 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: húsvét, buli receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csicsókás tésztájú pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

408
csicsóka 30 dkg
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
rétesliszt 25 dkg
disznózsír 15 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1 csipet
friss élesztő 2.5 dkg
tojássárgája 2 db
2 kávéskanál