Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos barackos Salamon Csillától

Csíkos barackos Salamon Csillától
Csíkos barackos Salamon Csillától
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen ízű lekvárral meg lehet kenni, ha nincs baracklekvár.

hozzávalók / 4 adag

A linzerhez

A piskótához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztet sütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és a tejfölt, és összegyúrjuk.
  2. Egy maréknyi tésztát elveszünk, a nagyobb részt kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe rakjuk, és megkenjük baracklekvárral.
  3. Piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a sütőporral, dióval elvegyített lisztet, végül a fehérjékből felvert kemény habot. Ezt a masszát ráöntjük a lekvárral megkent linzertésztára.
  5. A maradék linzerből 1 cm átmérőjű rudakat sodrunk, és a piskóta tetejére fektetjük, és előmelegített sütőbe sütjük.
  6. Tetejére a csokit feldaraboljuk, és az olajon megolvasztjuk, és a kihűlt tésztára folyatjuk, majd megszórjuk dekor cukorkával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 659
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekváros szelet, lekváros diós sütemény kétféle tésztából, baracklekváros sütemény dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1784
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 dl
lekvár/ dzsem 10 ek
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 csapott ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 8 ek
dió 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag