Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csikós borda

Csikós borda
Csikós borda
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendkívül egyszerű elkészíteni, ezt az ízletes, jellemzően magyaros fogást. Lényegében a paprikások és a sültek elegye, mégis tökéletes a harmónia. Érdemes kipróbálni a húsételek kedvelőinek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként galuska, burgonyafánk, burgonya krokett illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a szalonnát vágjuk össze kockákra vagy csíkokra, majd kevés zsíron pirítsuk meg. Közben a borda szeleteket ízesítsük sóval és borssal. Ha vastagnak találjuk a szeleteket, húsklopfolóval bátran ütögessük meg kissé, amíg a kívánt vastagságot elérjük. Ha a szalonnák megpirultak, szűrőkanállal szedjük ki egy tálba vagy tányérba, a visszamaradt zsírban pedig süssük elő a bordákat. Tetszés szerint kevés lisztbe is beleforgathatjuk a húsokat sütés előtt, de nem muszáj. Ha mindkét oldaluk megpirult, szedjük ki őket egy tálra.
  2. A hagymát, zöldpaprikát vágjuk finomra, a paradicsomot kockázzuk fel, és a visszamaradt zsíron készítsünk jóízű pörkölt alapot. Először a hagymát pirítsuk aranysárgára, majd ezt követi a paprika, végül a paradicsomot is adjuk hozzá. Amikor a paradicsom szétesett, adjunk hozzá fűszerpaprikát, majd öntsük fel kevés csontlével, illetve vízzel. Jól forraljuk ki, ízesítsük szükség szerint.
  3. A húsokat és a szalonnákat helyezzük vissza az alapba, és pároljuk a bordákat, míg meg nem puhulnak. Végül tejfölös habarással sűrítsük az étel levét. (Habarásnál ne feledkezzünk meg a hőkiegyenlítésről, elkerülendő a csomók az ételben.)
  4. Tálaláskor a bordákat locsoljuk meg a paprikás mártással.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 452
elküldve: 3
receptkönyvben: 114
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szaftos sertés borda, sertéskaraj paprikás mártással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

723
csontos sertéskaraj 80 dkg
kolozsvári szalonna 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 kis db
tejföl 1.5 dl
sertészsír 1 ek
finomliszt 2 dkg
fűszerpaprika 1.5 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl