Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos charlotte-torta

Csíkos charlotte-torta
Csíkos charlotte-torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története. Édességre vágytunk, ezt sikerült összehozni. :)

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a langyos vízzel, cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jól elkeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a felét hozzákeverjük a tésztához. Itt még nyugodtan használhatunk erőteljesebb mozdulatokat, nem baj, ha kicsit összetörik a hab. Ha ez megvan, hozzáadjuk a hab másik felét is, inkább beleforgatjuk, mintsem keverjük.
  3. A masszát 25x35-ös, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha kisült, még forrón, a sütőpapírral együtt, egy konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
  5. Ha meghűlt, óvatosan leszedjük róla a sütőpapírt, és megkenjük a lekvárral. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a piskóta beszívja a lekvárt.

Krém

  1. A hulalából kemény habot verünk, hozzáadjuk a joghurtot, citromhéjat és ízlés szerint citromlevet.
  2. A zselatint egy pohárban elkeverjük 3 evőkanál vízzel, és miután megduzzadt, forró vízben felolvasztjuk. A citromos krémből elveszünk egy evőkanálnyit, és a zselatinhoz keverjük (hőkiegyenlítés). Ezután az egészet beleöntjük a krémbe, és robotgéppel elkeverjük.
  3. A krémet két felé osztjuk, egyik felébe belekeverjük a leturmixolt fekete szedret és ízlés szerint cukrot.
  4. A piskótatekercset szeletekre vágjuk, egy félgömb formát kibélelünk vele. Beleöntjük a citromos krém egyik felét, rá a szedres krém felét, majd a maradék citromos és végül megint a szedres.
  5. A maradék piskótával lefedjük, kicsit belenyomkodjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 267
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Datolyaszilva

Mióta szakács: 2014.07.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercses torta citromos-szedres krémmel, piskótatekercses torta kétféle krémmel, szedres-citromos charlotte

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

517
tojás 6 db
víz 3 evőkanál
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 1 csomag
lekvár/ dzsem 15 dkg
növényi habtejszín 300 ml
joghurt 300 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
szeder 150 g
cukor 3 ek
zselatin 1.5 ek
víz 3 evőkanál