Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos kalács

Csíkos kalács
Csíkos kalács
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (62)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggelire és vacsorára is finom kalács, másnap is puha marad.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A tejből egy keveset felmelegítünk, amiben leáztatjuk az édesítőket hogy jól feloldódjon.
  2. A  maradék tejet 1evőkanál cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük az élesztőt benne.
  3. Jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaót, a másikba vaníliás cukrot teszünk.
  4. Majd a kakaós és vaníliás tésztát is elfelezzük
  5. Téglalap alakúra nyújtjuk mind a négy cipót, a kakaósra vaníliásat teszünk (vagy fordítva) és így tekerjük fel szorosan.
  6. Tetejét tojással megkenjük, majd hagyjuk kelni kb. fél órát.
  7. Előmelegített 180 C fokos sütőben sütjük kb.20 percig.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 68 939
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 152
elkészítve: 54/75
Facebookon megjelent: -

szakács

napocska

Mióta szakács: 2010.11.14.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kétszínű kalács, csokis-vaníliás kalács

Hozzászólások (62)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kittike23
kitti25 / kittike23 Tue, 2016-01-12 06:33

Kedves Napocska,

Tegnap este megcsináltam, finom lett nagyon :) Annyi kérdésem lenne, hogy nekem sokkal tömöttebb lett a tészta, ez szerinted mitől lehet? Tovább kellett volna gyúrnom? A tekerés utáni pihentetés sajnos elmaradt, lehet hogy ez volt a probléma?
Köszönöm a válaszodat előre is :)

Kitti

csiganyuci
csiganyuci / csiganyuci Mon, 2013-11-04 15:43

Szia! Ez valami gyönyörűség. Most sült meg. :) Még forró, úgyhogy a kóstolás még várat magára de szerintem nem fogok csalódni! :) Én annyi különbséggel készítettem, hogy tönkölylisztet használtam (simát és teljes kiőrlésűt keverve), valamint édesítő helyett nyírfacukrot tettem bele, no meg jó sok mazsolát. Köszi a receptet!

akkaja
akkaja Thu, 2013-08-29 08:44

Szia!
Nagyon finom! Már csak ezt sütöm! Néha (ha van itthon) teszek bele mazsolát is! A fiaim is és a férjem is imádják! Köszönöm!

Mojito79
Mojito79 Wed, 2013-06-26 08:32

Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy ehhez a kalácshoz nem kell tojás?
Kezdő kalácskészítő vagyok... :-) Bocs,ha hülyeséget kérdeztem!
Segítségetek nagyon köszönöm!!!

Anya32
Anya32 Sun, 2013-06-02 13:20

Szia napocska!Hát ez a recept isteni finom!Köszi,hogy megosztottad velünk.Mi nagyon szeretjük a kalácsokat,ezek után tuti boltit nem veszünk :)Nagyon ízlett mindenkinek és másnap is tényleg olyan mintha aznap sült volna.Nagy előnye,hogy nem kell sokáig kelesztgetni,hamar kész van.Már tovább is adtam a receptet a családban.:)

Roni
Roni Wed, 2013-03-27 17:52

Ez az egyik legfinomabb kalács, amit eddig sütöttem! Most Húsvétkor is - a foszlós mellé - mindenképpen elkészítem! Köszönöm!

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Sun, 2013-03-24 17:56

nem tudom hanyadszor sütöttem meg ezt a kalácsot, állati finom és olcsó, egyszerű, végre találtam egy olyan kalács receptet ami mindenkinek ízlik, köszönet érte

noemi0829
noemi0829 Sun, 2013-03-17 15:36

Kedves napocska! nagyon köszönöm a receptet!olyan receptet kerestem ami hasonlít a mamáméra, külsőleg ez volt az ami a leginkább hasonlított rá!így meg is sütöttem, és imádom!azóta is rendszeresen készítem a családnak, mindenki nagyon szereti!én az egyiket mindig színesnek csinálom meg :) ma a héten másodszor sütöttem, és kipróbáltam fonottnak is!szuper! köszönöm mégegyszer!!!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Wed, 2013-03-13 22:48

Nagyon finom ez a kalács!
Én fél adaggal készítettem, s még össze is fontam, ahogy Timcsónál láttam, szép csíkos is lett.
Másnapra maradt pár szelet, de még akkor is friss volt!
Köszönöm a receptedet, mentettem!

Timcyykee
Timcyykee / Timcyykee Mon, 2013-02-25 09:59

Szia Napocska,
Éppen most megyek le boltba, és utána kezdem is készíteni a kalácsom.
Remélem sikerülni fog és finom is lesz :)
Mondjuk édesítőszer helyett és cukrot rakok bele, hát kíváncsi leszek.
Majd megírom. :)

Timcyykee
Timcyykee / Timcyykee Fri, 2013-03-22 18:52

Szia Napocska,
Isteni lett a kalács, Friss, puha, úhh nagyon jó lett :) Köszönöm a receptet. :)

Nyul Mihályné
Nyul Mihályné Sat, 2013-02-02 08:55

Szia napocska!Ahogy olvasom a visszajelzéseket én is egyre inkább rákészülök erre a kalács sütésé re!Mert mos már nagyon kíváncsi lettem az ízére,szinte érzem már az illatát! hmmm...Megyek és neki is álok!Majd megírom a végeredményt:üdv nyuszi!

aemit
aemit Sun, 2013-01-20 12:05

Szia Napocska!
ez a kalács, valami fenséges! ebből a tésztából fog készülni ma a zsemle :)
természetesen kakaó nélkül, szezámmaggal-lenmaggal, ez a tészta valami álom!
köszönöm!

aemit
aemit Mon, 2013-01-21 11:06

szia!
nagyon-nagyon jó lett!
kakaó helyett a tésztába tettem szezámmagot-lenmagot és darálatlan mákot, és egy csapott evőkanál sót! a többi maradt ugyanúgy!
ilyen jó zsemlét még nem sikerült készítenem! persze kalácsnak is mennyei!
köszönöm szépen a receptet!

Mamma-mor
Mamma-mor Sun, 2012-12-23 22:26

Szia! Már régen meg akartam köszönni, hogy feltetted ezt a receptet! Akárhányszor megcsináltam, mindig teljes volt a siker. Hihetetlenül könnyű és a tészta állaga egyszerűen csak szuper! Köszi!

dallam'75
dallam'75 Mon, 2012-10-22 07:40

Szia! Egyszerüen tegyem csak tepsibe a tekercseket? Vagy őzgerincformába? Ki kell kenni a tepsit? Egyszerre süthető a 2 kalács? Üdv! dallam

napocska70
napocska / napocska70 Mon, 2012-10-22 20:34

Szia! A tepsibe vagy sütőpapír vagy kend ki kicsit,egymás mellé teheted a két rudat és egyszerre süthető,én még őzgerincben sosem sütöttem.Üdv.

dallam'75
dallam'75 Mon, 2012-10-22 21:45

Szia! Közben meg is csináltam :) Nagyon jó állagú a tészta, legközelebb több cukrot teszek bele, nekem kicsit ízetlen volt így. De biztos megcsinálom újra, mert nagyon mutatós!

esztella22
Esztella22 / esztella22 Sun, 2012-09-30 21:14

Hát mit ne mondjak :) A kalács nagyon jól sikerült, a barátom egy du-n alatt eltűntette az egyik babát, nagyon ízlett neki:)Ez is amolyan villám süti, még véletlenül sincs esélye túl élni egy napot :)
Köszönöm a receptet :)

noraa26
anyucika26 / noraa26 Thu, 2012-04-26 10:26

Elkészítettem tegnap, mennyei, egy bajom van csak, hogy nagyon kevés lett benne a cukor. Valaki írta, hogy 10 édesítő tabinként tesz 3 kanál cukrot.Így is csináltam, tehát összesen 9 kanál cukrot tettem. De nagyon kevés. Ha még többet teszek nem rontom el? Nem lesz baja a tésztának? Csak mert van olyan amibe ha sok cukrot teszek akkor kezelhetetlen a tészta. Biztosan el fogom még készíteni, de a fehér részt citromosra. :) Az a nagy kedvencünk most. :)

karamella
karamella Mon, 2012-04-09 10:10

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Sütés közben nagyon szépen megpirul és feljön, gyönyörűen néz ki, de a közepe nem sül meg teljesen, pedig a leírtak alapján csinálom.
Van valakinek valami tippje mit rontok el?

üdv

jnikcsi
PJN / jnikcsi Sat, 2012-04-07 11:26

Szia!

Most készítettem el: gyönyörű lett és hatalmas. :)
Isteni az illata, biztosan nagyon finom is.
Köszönöm Neked a receptet!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket! :)

bandibrigitta
bandibrigitta Wed, 2012-04-04 17:35

Sziasztok! Nagyon jol nez ki es elszeretnem kesziteni, de lenne egy kerdesem az edesito tablettat lehet-e valamivel helyettesiteni? Es ha igen akkor mivel es milyen mennyisegben, aranyban? Kerlek, ha valaki tudja a valaszt segitsen nekem! Koszonom elore is!

bumu
bumu Sat, 2012-03-31 22:14

Kedves Napocska!
Elkészítettem a kalácsodat . Most lett kész és nem akartam már írni, mert késő van, de ez a kalács egyszerűen ISTENI!!! Köszönöm a receptet. :-D

dobosi
dobosi Sat, 2012-02-04 19:41

Mindenkinek ajánlom igazán finom kalács. Azt sajnos nem tudom milyen egy naposan, mert pillanatok alatt elfogyott.

soresneeva
soresneeva Sat, 2011-07-23 19:02

Egy kicsit megvariáltam, és a kakaót tölteléknek használtam. Ez is csak "12 órás sütemény"! Túl jó!
Köszönöm.

venusz1
venusz1 / venusz1 Fri, 2011-07-08 13:56

Kedves Napocska!
Nagyon finom a kalácsod.Már másodjára sütöm,de mindig olyan gyorsan elfogy.Bár egy kicsit variáltam.A vaníliás cukor mellé még megszórtam reszelt citromhéjjal a fehér tésztát,a kakaósba pedig csempésztem mazsolát.Isteni finom így is.Köszönjük a receptet.

roni74
roni74 Sun, 2011-04-17 10:44

Kedves Napocska!
Először is szeretném megköszönni a receptet! Ma már másodszor sütöttem meg ezt a remek kalácsot. Az íze tökéletes, de van egy apró problémám: amikor elkészül a kalács akkor gyönyörű, de hűlés közben beesik a teteje. Nálad is előfordult már? Mi lehet az oka?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv: Vera

anyamaci 22
anyamaci 22 Wed, 2011-04-06 15:22

Szia napocska!Nem csak az illata finom,de annyira jól sikerült,hogy a lányaim már el is pusztították az utolsó morzsáig!Köszönöm még 1-szer.hogy megosztottad velünk ezt a finomságot!!!

anyamaci 22
anyamaci 22 Wed, 2011-04-06 11:33

Kedves napocska!Most lett kész ez a csoda,nagyon jól néz ki,az illata is finom!Köszi a receptet!

peredi
peredi Mon, 2011-03-07 18:52

Próbálta már ezt valaki fagyasztani? Sütés, illetve lehűlés után?

kateee
kateee Mon, 2011-04-18 10:03

Peredi, kimondottan ezt még nem próbáltam de másféle kapács és a kenyér is (ha esetleg véletlen jól bevásároltál) jó fagyasztva... szerintem jó ez is...

sziszi01
sziszi01 Tue, 2011-02-22 21:32

Szia!
Nagyon finom kalács, isteni puha! Én nem édesítőszerrel csináltam, de így is nagyon szuper lett! Köszi a receptet! Sziszi

Gocsab
Gocsab Thu, 2011-02-24 22:25

Sziszi01!

Megírnád, hogy mennyi cukorral helyettesítetted az édesítőt?
Köszi

peredi
peredi Wed, 2011-02-16 14:32

Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a kalácsot lehet esetleg fagyasztani
? Ugyanis kicsit sok lett nekünk, bár nagyon finom :)
Pár nap után elővenném, és hipp-hopp kész is lenne a reggeli.. Szóval lehet fagyasztani?

nemtalalt
Nemtalalt / nemtalalt Tue, 2011-01-25 12:09

Kedves napocska!
Én tegnap sütöttem meg. Nagyon finom, és hatalmas nagyra megkelt! :-)))
Kíváncsi voltam, hogy ha nem teszem sem zacskóba, sem semmi másba, akkor mi lesz vele, úgyhogy csak egy tányéron hagytam a szekrényben. És... puha maradt!!! Hihetetlen!
Köszönöm a receptet! :-)
Kriszta

Thea71
Thea71 Fri, 2010-12-17 20:07

Kedves Napocska! Örök hálám ezért a kalácsért! Most készült el, ez volt eddigi életem első dagasztós-kelesztős sütije. Eddig, ha bármilyen recept kelesztéses vagy gyúros volt, máris lapoztam tovább, mondván, úgysem tudom megcsinálni. Ez elsőre gyönyörű és finom lett, szép magasra megkelt és puhára átsült. Holnap jön anyukám hozzám, majd meglepem vele, de a biztonság kedvéért lefényképeztem a tepsiben, mert különben úgysem hinné el, hogy én csináltam :-) Nagyon-nagyon köszönöm a receptet!

eperszeletke
eperszeletke Fri, 2010-12-03 10:41

nagyon finom lett, nagyon szép, nagyon könnnyű a tésztájával dolgozni, pont jó az édessége is, egyszerűűen szuper ez a recept, köszönöm!!! azt hiszem ez most gyakran kerül nálunk az asztalra :):)

Mankamama
Mankamama / Mankamama Fri, 2010-12-03 10:07

Én is régóta sütök ehhez hasonló alapanyagokkból kalácsot.Igaz 1 kg lisztből készítem és 40 db éd.tabl.kell. , ja és két püspökkenyérforma..... Tényleg sokáig puha marad. Nekem ha nincs véletlenül édesítőtablettám otthon, általában 10 szemenként 3 ek. cukorral helyettesítem.

1101
finomliszt 75 dkg
friss élesztő 4 dkg
tej 4.5 dl
cukor 3 ek
édesítőszer 20 db
napraforgó olaj 1.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db