Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos krémes

Csíkos krémes
Csíkos krémes
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi vendégváró, krémes sütemény, garantált a siker!

hozzávalók / 6 adag

Vaníliás krém

Diós piskóta

Kókuszos piskóta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Vaníliás krém

  1. Alaposan kikeverjük a cukrot a tojások sárgájával, majd a pudingport és a tejet is beledolgozzuk.
  2. Ezután alacsony hőfokon állandó keverés mellett besűrítjük a krémet.
  3. Megvárjuk, míg langyosra hűl, majd habosra keverjük a puha vajjal, mascarponéval és a vanília kivonattal.

Diós piskóta

  1. Egy kisebb tálban összeforgatjuk a darált diót, lisztet, kakaóport és a sütőport.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben fokozatosan beledolgozzuk a cukrot, majd ha már szép fényes, óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk. Ezután 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

Kókuszos piskóta

  1. Egy tálban összeforgatjuk a száraz hozzávalókat: kókuszreszelék, liszt, sütőpor.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben fokozatosan beledolgozzuk a cukrot, majd ha már szép fényes, óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is.
  3. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 x 32 cm-es tepsibe simítjuk. Ezután 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.

Összeállítás

  1. Végül összeállítjuk a süteményt, a kókuszos lapra rákenjük a krém 2/3 részét, majd befedjük a diós lappal, erre rákenjük a maradék krémet, elsimítjuk rajta, és megszórjuk durvára reszelt csokoládéval.
  2. Tálalásig hidegre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 x 32 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 854
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-kókuszos krémes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1367
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 20 dkg
tej 4 dl
mascarpone 15 dkg
vaj 25 dkg
tojássárgája 10 db
vanília kivonat 1 teáskanál
dió 10 dkg
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
finomliszt 2 ek
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 5 db
1 csipet
kókuszreszelék 15 dkg
finomliszt 2 ek
cukor 15 dkg
tojásfehérje 5 db
sütőpor 1 csomag
1 csipet
étcsokoládé 10 dkg