Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csikós tokány Barbi konyhájából

Csikós tokány Barbi konyhájából
Csikós tokány Barbi konyhájából
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Paprika, paradicsom helyett lehet belerakni üveges lecsót is, kb. fél üveggel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk. Kevés olajon pirítjuk. Ha zsírosabb a szalonnánk, nem is kell alá olaj.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a 3/4-ig megpirult szalonnához. Dinszteljük, majd jöhet a paradicsom, paprika apróra vágva.
  3. Kevés pirospaprikát rászórunk, és kb. 2 dl vízzel felöntjük le ne égjen.
  4. A disznócombot csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a lecsónkhoz, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük. A legvégén, mikor már puha a hús, belerakjuk a zúzott fokhagymát, a zöldborsót és a kukoricát.
  5. Tejfölös habarást készítünk: 2 ek liszt + 3 dl tejföl. A hőkiegyenlítés miatt kevés pörkölt levet rászedünk, alaposan elkeverjük, így nem lesz csomós a tejfölünk. Újraforrás után kb. 10 perc múlva elzárjuk.
  6. Tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 624
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbi84

Mióta szakács: 2014.12.16.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tokány, sertéstokány, tejfölös sertéstokány borsóval és kukoricával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1080
füstölt szalonna 20 dkg
napraforgó olaj 5 ek
vöröshagyma 1 nagy db
paradicsom 2 közepes db
paprika 2 közepes db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
víz 2 dl
sertéscomb 0.8 kg
fokhagyma 3 gerezd
zöldborsó 20 dkg
csemegekukorica 20 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
tejföl 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint