Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csikós tokány rozmaringos burgonyával

Csikós tokány rozmaringos burgonyával
Csikós tokány rozmaringos burgonyával
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a hagyományos ételeket, így ezt a szaftos és ízes ételt szívesen ajánlom mindenkinek...

hozzávalók / 3 adag

Hozzávalók a tokányhoz

Hozzávalók a burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tokányhoz

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és bacon szalonnát.
  2. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a csíkokra felszeletelt húst.
  3. Borsozzuk, sózzuk, megszórjuk a majorannával, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
  4. Kicsit átpirítjuk, majd kevés vízzel puhára pároljuk.
  5. A tejfölből a liszttel habarást készítünk, és behabarjuk az elkészült ételt.

Hozzávalók a burgonyához

  1. A kockára vágott burgonyát sós vízben 10 percig főzzük.
  2. Leszűrjük, majd olajozott sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a rozmaring leveleket.
  3. Forró sütőben 1 órát sütjük. Közben átkevergetjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 37
össznézettség: 82 542
elküldve: 15
receptkönyvben: 678
elkészítve: 48/48
Facebookon megjelent: 3

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéstokány, csikós tokány, sertéstokány rozmaringos krumplival

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1062
sertéslapocka 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
olívaolaj 3 ek
bacon 10 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
majoranna 1 teáskanál
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
finomliszt 2 púpozott ek
víz 2 dl
burgonya 1 kg
olívaolaj 3 ek
négyszínű bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál