Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csillagkalács nutellával

Csillagkalács nutellával
Csillagkalács nutellával
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy orosz nyelvű weboldalon láttam, megpróbáltam, sikerült, tehát bárki el tudja készíteni.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Húsvétra is remek ötlet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kovászt készítünk, a tejet langyosra melegítjük, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfut akkor kész.
  2. A lisztbe belerakjuk a tojások sárgáját, a sót, és a kovászt. Jól összedolgozzuk, és kelesztjük.
  3. Ha megkelt, akkor négy egyforma részre osztjuk, és egyesével virgoljuk, gyúrjuk, és újra kelesztjük.
  4. Kerek lapokra nyújtjuk a tésztákat, 25 cm-es nagyságra. Az első lapot megkenjük a nutella 1/3-ával, úgy hogy a szélére 2 cm szélességben nem kenünk nutellát. Ezt még kétszer megismételjük. Az utolsó lapot nem kenjük meg.
  5. Egymásra rakjuk a rétegeket, teljes fedéssel, pontosan. Egy csészét rakunk a tészta közepére, és 16 részre bevágjuk a tésztát a csészéig. Ezért kell a csésze, hogy pontos legyen.
  6. Minden bevágott szeletet egyesével, kétszer megcsavarunk. Párosítunk egy-egy szeletet, és a végeit összenyomjuk, és behajtjuk egy kicsit a tészta alá. Ha kész, a tojásfehérjét félig felverjük, elég egy villával, és lekenjük a tésztát.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 793
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nutellás kalács, mogyorókrémes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Friedmann
Friedrich Antal / Friedmann Tue, 2017-06-20 08:05

Köszönöm és helyes döntés változtatni a tölteléken, ez a szép a sütés-főzésben, hogy kedvünk szerint változtatva új és új finomságok készülnek.

Finimini
Finimini / Finimini Mon, 2017-06-19 17:24

Nagyon szép! Bonyolultnak tűnik, de nem az. A tölteléken változtatok, túl édes lenne nekem. Pl. dió, mák, vagy kakaó, mindez kevés édesítéssel. Gratulálok és köszönöm a receptet. A kelt kalácsokban az a csodálatos, hogy fagyasztható és felmelegítve olyan, mintha akkor került volna elő a sütőből. Másnak is ajánlani fogom.

521
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
1 csipet
nádcukor 15 dkg
tojás 2 db
vaj 5 dkg
nutella 20 dkg
tej 2.5 dl