Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csipkebogyó lekvár 2.

Csipkebogyó lekvár 2.
Csipkebogyó lekvár 2.
150 perc / előkészület: 120 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak erős idegzetűek fogjanak hozzá, mert nagyon macerás, de rendkívül finom és különleges csemege!
Én általában október legvégén vagy november elején szoktam elindulni beszerző körútra. Lehetőleg ne forgalmas út mellett szedjünk, hanem a kevésbé szennyezett, erdős részeken.
A képen látható mennyiség kb. 6 kg csipkebogyóból készült.
Ajándéknak sem kutya!:)

hozzávalók / 5 adag

  • 1 kg csipkebogyó (átpasszírozott)
  • 60 dkg cukor (minden kg gyümölcsvelőhöz 60 dkg cukor)
  • 1 késhegynyi szalicil (üvegenként)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csipkebogyót alaposan megmossuk. Mindkét végéről levágjuk a szárát és a száraz virágmaradványt.
  2. Annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi. Ha megpuhult, apró lyukú szűrőn 8-10 szemenként az evőkanál hátoldalával átpaszírozzuk.
  3. Az így kapott gyümölcsvelőt lemérjük, és kg-ként kb. 60 dkg kristálycukorral elkeverjük. Feltesszük főni, és állandó kevergetés mellett 1/2 órát főzzük.
  4. Amikor levesszük a tűzről, késhegynyi szalicilt keverünk el benne.
  5. Kiforrázott kisméretű üvegekbe töltjük. Az üveg tetejét csak azután tesszük rá, ha a lekvárunk már kihűlt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 280
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

wkata

Mióta szakács: 2011.02.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hecsedli lekvár, dzsem csipkebogyóból

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-03-23 12:09

Kedves Wkata!
Annyira jót derültem a hozzászólásodon, szeretem ha valaki vevő a humorérzékre, ami nekem is van!
Örültem neked, legyen szé a napod!!!!! Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2011-03-23 11:07

Kedves Wkata!
A napokban elkészítem szárított bogyóból is, mert úgy még nem próbáltam. Utána felteszem az őszi fotóval együtt. Amikor megjelent jelzem . Piroska.

wkata
wkata / wkata Wed, 2011-03-23 22:47

Szia Piroska!
Köszönöm a válaszodat, és várom a receptet.
üdv..kata

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2011-04-21 07:14

Szia wkata!
Igéretemhez híven beküldtem a nyers csipkebogyó lekvárt, ha érdekel megnézheted. A mai napon megjelent. Üdv Piroska.

wkata
wkata / wkata Fri, 2011-04-22 13:17

Szia Piroska!Örülök a receptednek,megnéztem,elmentettem,hamarosan pedig kifogom próbálni,mert van szárított bogyóm.Nagyon örültem az üdítőreceptnek is.Köszönöm szépen.
Szép húsvétot kívánok.
Üdv.:wkata

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2011-03-22 14:55

Kedves wkata! Szép színe van a lekvárodnak nagyon guszta. Én is szoktam készíteni, de nyersen. Nem ígényel ennyi időt az elkészítése és több C vitamin marad benne. Már ősz óta megvan róla a fotóm lehet, hogy én is felteszem. Szárított csipkebogyóból is lehet készíteni, áztatva. Üdv Piroska

wkata
wkata / wkata Wed, 2011-03-23 09:37

Kedves Csikipi!
Köszönöm a dícséretet,bezsebeltem,de nagyon érdekelne a te recepte is.Légyszíses ha van rá mód, akkor tedd fel.Szeretném azt is kipróbálni.
Üdv.:wkata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-03-22 11:01

Kedves wkata!
Régen készítettem ilyen lekvárt, de valóban nagyon macerás volt !
Viszont finom! Most újra kedvet adtál hozzá, ha lesz csipkebogyóm
és rámtör a nyugalom, elkészítem. Elmentve, köszönöm: O-né Anci

wkata
wkata / wkata Wed, 2011-03-23 09:45

Kedves olaszneanci!
Kívánom, hogy törjön rád a nyugalom,és legyen az idén is jó a csipkebogyótermés.:)
Üdv.:wkata

788
csipkebogyó 1 kg
cukor 60 dkg
szalicil 1 késhegynyi