Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csipkebogyólekváros-kakaós-mazsolás koszorú

Csipkebogyólekváros-kakaós-mazsolás koszorú
Csipkebogyólekváros-kakaós-mazsolás koszorú
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű fonott kalácsnak indult a recept, ez lett belőle :) Nagyon örültem, mert szépre sikeredett, rá is kaptam az "ízére", s aznap még 2 kis koszorút készítettem. 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Közben a tészta többi hozzávalóit egy tálba kimérjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztős tejet, és alaposan kidagasztjuk. Az így kapott gyenge tésztát letakarva, meleg helyen 30 percig pihentetjük.
  3. Amíg a tészta kel, a töltelékhez a kakaóport a fahéjjal, a cukorral és az apróra vágott mazsolával összekeverjük.
  4. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, először megkenjük csipkebogyó lekvárral, majd megszórjuk az előbbiekben elkészített mazsolás kakaóporral.
  5. A tésztát feltekerjük, és koszorú formára összehajtjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd egy ollóval körben 2 cm távolságra bevagdossuk. Letakarva meleg helyen 30 percig pihentetjük.
  6. A pihentetési idő lejárta után megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 811
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós-mazsolás koszorú, töltött kelt koszorú, csipkebogyó lekváros koszorú

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

538
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 1 db
tej 2 dl
cukor 1 csapott ek
élesztő 2.5 dkg
tejföl 0.5 ek
napraforgó olaj 1.5 ek
1 csipet
csipkebogyó lekvár 6 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
fahéj 1 teáskanál
cukor 3 ek
mazsola 5 dkg