Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel

Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel
Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel
185 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ételnek nincs apropója, csak belebotlottam ebbe a szép húsba, és pont olyan hangulatom volt, hogy ezt főzzem ebédre.

hozzávalók / 3 adag

A pörkölt

A burgonyalepény

Szólj hozzá!

elkészítés

A pörkölt

  1. A húst nagyobb kockákra vágjuk, egy kanál felforrósított olajon átsütjük, míg a színe elváltozik (szürkés lesz), majd kiszedjük. A maradék kis olajon megpirítjuk a felaprított hagymát.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, magjait kiszedjük, húsát felkockázzuk. A paprikát is felkockázzuk. A megsült hagymára szórjuk a kétféle pirospaprikát, elkeverjük, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát. Visszahelyezzük a húst, fűszerezzük, ráöntjük a bort, lekvárt, átkeverjük vele, majd felengedjük vízzel (vagy zöldségalaplével).
  3. Lefedve kis tűzön/ vagy sütőben lassan főzzük. Néha ellenőrizzük, hogy nem főtt-e el a lé teljesen. Szükség esetén pótoljuk. A főzést akkor hagyjuk abba, ha a hús megpuhult.

A burgonyalepény

  1. A krumplit meghámozzuk, nyersen, finom lyukú reszelőn lereszeljük, levét teljesen kinyomkodjuk, leöntjük róla.
  2. A kicsavart krumplihoz adjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a lisztet.
  3. Kevés olajon evőkanálnyi adagokat, mindkét oldalán megsütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 256
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: pörkölt
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadpörkölt, vaddisznópörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

485
vaddisznóhús 60 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 1 nagy db
kápia paprika 1 közepes db
babérlevél 3 db
koriandermag 1 teáskanál
szegfűszeg 3 db
szegfűbors 0.5 kávéskanál
rózsabors 0.5 kávéskanál
1 teáskanál
fekete bors 0.5 kávéskanál
marsala 3 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
csipkebogyó lekvár 1 ek
zöldség alaplé 2 dl
burgonya 30 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tönkölybúza liszt 3 evőkanál