Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csipkés fasírt

Csipkés fasírt
Csipkés fasírt
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk, és a hidegtálhoz készített fasírtot makaróni tésztával variáltam. Azonkívül, hogy ízletes, különleges formájával nagyon szépen mutatott a vendégváró asztalon. Franciasalátával és majonézes tojássalátával kínáltam, barátaink legnagyobb örömére.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe beáztatjuk a zsemlét. A fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, a tojásokkal, olajjal, a tejből kinyomkodott zsemlével és a kétféle hagymával. Ha lágynak találnánk, tegyünk bele kevéske zsemlemorzsát. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészül a makaróni.
  3. A makarónit forrásban lévő sós, olajos vízben megfőzzük. Szűrőtálba borítjuk, és hagyjuk teljesen lecsepegni.
  4. Egy méretes sütőpapírt meghintünk zsemlemorzsával, és erre téglalap alakban elterítjük a fasírtmasszát. Erre a "fasírtlapra" lerakosgatjuk egymás mellé a főtt makaróniszálakat. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük a makarónival kirakott fasírtot. Olajozott tepsibe fektetjük, megkenjük olajjal, meghintjük zsemlemorzsával, majd itt-ott ismét olajat csepegtetünk rá. Alufóliával letakarjuk.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük. A sütés félidejében levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük. Amikor kész, kivesszük egy vágódeszkára. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Szeletekre vágjuk, és ízlésesen elhelyezzük a kínáló tálon. Petrezselyemzölddel díszítjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x50 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

makarónis vagdalt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monyesz
Monyesz Fri, 2020-02-07 12:10

Kedves Lizinka!
Nagyon szuper ez a recept!
Az ételen kívül a tányér, ami nagyon megfogott. Ilyen volt édesapámnak is és már csak 1 db van belőle. Nagyon szeretnék még ilyen tányért, vagy bármit, aminek ez a mintája. Nem tudod esetleg, hol szerezhetnék ilyet? Válaszodat előre is köszönöm!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2020-02-07 22:50

Szia!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a receptem. A tányér egy régi étkészlet darabja. Amihez teás és kávés csészék is tartoznak, alátéttel együtt. Tavaly nyáron a Tescóban láttam ilyen mintázatú tányérokat. Régebben egy üveg-porcelán boltban találkoztam ilyen mintázatú tálakkal. Mivel gyűjtöm a porcelán kávés csészéket, ezért többször megfordultam már bizományikban, régiség kereskedésekben, bolhapiacon. Szerintem ott is érdemes próbálkozni. Remélem tudtam segíteni.
Andi

347
darált sertéshús 0.5 kg
zsemle 2 db
tej 1.5 dl
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
fekete bors 1 kk
fűszerpaprika 2 tk
0 ízlés szerint
makaróni 7 dkg
zsemlemorzsa 5 dkg