Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős édes-savanyú leves

Csípős édes-savanyú leves
Csípős édes-savanyú leves
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy darab chorizót, és azt gondoltam, majd a húsevő férjem megeszi, de előbb megkóstoltam. Na, ebből most nem volt kispórolva a füstölt paprika. Viszont így annyira tömény volt az íze, hogy muszáj volt keressek kabátot a gombhoz, mert a páromnál ez a kolbász nem lett volna nyerő. Ez a leves recept nagyon jól hangzott, és a házi készítésű csontlét is rögtön tudtam használni hozzá. Igazán tartalmas étel kerekedett belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy fazékban a közepes lángon felhevített olajra dobjuk a kockára vágott hagymát a kolbásszal. 5-6 percig kevergetjük. Rakjuk bele az apró kockára vágott répát, édesburgonyát, meg a zeller szárakat. Hasonló méretűek legyenek, mint a csicseriborsó, így esztétikusabb, arról nem is beszélve, hogy hamarabb megfő. Főzzük 8-10 percig néha megkeverve, majd fűszerezzük a chilipehellyel, őrölt római köménnyel, korianderrel, végül a kurkumával. 1-2 percig hagyjuk felébredni az ízesítőket.
  2. öntsük fel a csontlével, vízzel, rakjuk bele a csicserit, felforraljuk. Vegyük takarékra a lángot és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 20 perc. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk a levest, ízesítsük a fele limelével.
  3. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel és adhatunk hozzá még limelevet.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 815
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns kolbászos leves, csicseriborsós ázsiai leves, fűszeres-chorizós leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

390
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
chorizo 15 dkg
sárgarépa 30 dkg
édesburgonya 25 dkg
halványító zeller 3 közepes szár
chilipehely 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
koriander 0.5 teáskanál
kurkuma 0.5 teáskanál
konzerv paradicsom 40 dkg
csontlé 1.5 l
víz 5 dl
csicseriborsó 30 dkg
1 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
limelé 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint