Puszta kiváncsiságból kétféle krémlevest készítettem édesburgonyából: az egyik ez a fűszeres változat, Chili és Vaníliától, a másik egy teljesen eltérő ízvilágú, almával és zellerrel.
Puszta kiváncsiságból kétféle krémlevest készítettem édesburgonyából: az egyik ez a fűszeres változat, Chili és Vaníliától, a másik egy teljesen eltérő ízvilágú, almával és zellerrel.
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (14)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Hátha valakit érdekel, beszámolok a tapasztalatomról: megcsináltam a levest úgy, hogy nem sütőben készült az édesburgonya, hanem a dinsztelődő hagymára dobtam rá felkockázva, majd felöntöttem az alaplével és puhára főztem.
Az esetleges különbséget nem tudom, de szerintem nagyon jó lett.
Turmixolás után tettem bele egy kis tejszínt, ami a receptben nincsen, egy kicsit selymesebb lett így az íze, de egyébként tejszín nélkül is nagyon finom.
Úgy vettem észre, hogy viszonylag bátran kell sózni és fűszerezni, hogy az ízek kiemelkedjenek; ha csak enyhén sózzuk, túl édeskés és jellegtelen marad a leves íze.
Nemcsak a leves nagyon étvágygerjesztő, de a tálalás és a fotózás is gyönyörű lett, gratulálok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerinted feltétlenül szükség van az édesburgonya külön sütésére? Ha a lábosban párolódna, mennyire lenne más az íze úgy, próbáltad már esetleg?
Szeretem, az egyszerű recepteket, s ez a lépés talán kicsit könnyítené a folyamatot (nem kellene kipakolni, előmlegíteni a sütőt), ezért érdeklődöm.
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2018. november 2-án kiemeltük cikkünkben: Mit főzzek ma? Melengető összeállításunk a szezon kínálatából
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. november 18-án kiemeltük cikkünkben: Heti menü: az ÉDESBURGONYA hete - főzz és süss vele, isteni és egészséges alapanyag!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. december 15-én kiemeltük cikkünkben: Véget ért a 90 napos életmódváltás. Összefoglaló!
Üdvözlettel, NoSalty
Első próbálkozásom édesburgonyával, de annyira szuper lett, hogy ezentúl gyakori vendég lesz nálam, az tuti :) Kösz a receptet!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. október 6-án kiemeltük cikkünkben: 19 receptverzió édesburgonyára
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. október 25-én kiemeltük cikkünkben: TOP 14 recept édesburgonyához
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. szeptember 21-én kiemeltük cikkünkben: Heti menü: az ősz kincseiből
Üdvözlettel, NoSalty
Megcsináltam és nagyon finom lett! Köszi a receptet!
ah super, koszi, mar javitottam is:)
szia Petra,
tudsz abban segiteni, hogy allitom be, hogy elkeszitettem mar egy etelt? meg uj vagyoik, es nem jottem meg ra...koszi
Szia Zita,
először is a receptkép alatt középen lévő elkészítem gombra klikkelsz, majd belépsz a saját oldaladra, ott a kedvenceidbe, végül az elkészítem receptekbe, és ott tudod átállítani igen-re, ha elkészítettél egy ételt
remélem, sikerül!
Üdv
Petra
nagyon nagyon finomra sikerult..koszi a receptet