Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős-fűszeres édesburgonya-leves

Csípős-fűszeres édesburgonya-leves
Csípős-fűszeres édesburgonya-leves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puszta kiváncsiságból kétféle krémlevest készítettem édesburgonyából: az egyik ez a fűszeres változat, Chili és Vaníliától, a másik egy teljesen eltérő ízvilágú, almával és zellerrel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát  meghámozzuk, húsát kisebb, közel egyforma darabokra vágjuk, fóliával bélelt tepsire tesszük.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben, lefóliázva kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
  3. Közben a salottát és a fokhagymát egészen finomra vágjuk és az olajon dinszteljük. Amikor  üveges a hagyma, hozzáadjuk a kimagozott, apróra vágott chilit.
  4. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sült édesburgonyadarabokat és felforraljuk a levest.
  5. A tűzről lehúzva botmixerrel vagy turmixban pépesítjük.
  6. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
  7. Egyet forralunk rajta és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 865
elküldve: 5
receptkönyvben: 419
elkészítve: 24/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

édesburgonya krémleves, krémleves édesburgonyából

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Sat, 2019-01-12 16:24

Hátha valakit érdekel, beszámolok a tapasztalatomról: megcsináltam a levest úgy, hogy nem sütőben készült az édesburgonya, hanem a dinsztelődő hagymára dobtam rá felkockázva, majd felöntöttem az alaplével és puhára főztem.
Az esetleges különbséget nem tudom, de szerintem nagyon jó lett.
Turmixolás után tettem bele egy kis tejszínt, ami a receptben nincsen, egy kicsit selymesebb lett így az íze, de egyébként tejszín nélkül is nagyon finom.
Úgy vettem észre, hogy viszonylag bátran kell sózni és fűszerezni, hogy az ízek kiemelkedjenek; ha csak enyhén sózzuk, túl édeskés és jellegtelen marad a leves íze.

szzh01
szzh01 Sat, 2018-11-03 08:36

Nemcsak a leves nagyon étvágygerjesztő, de a tálalás és a fotózás is gyönyörű lett, gratulálok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerinted feltétlenül szükség van az édesburgonya külön sütésére? Ha a lábosban párolódna, mennyire lenne más az íze úgy, próbáltad már esetleg?
Szeretem, az egyszerű recepteket, s ez a lépés talán kicsit könnyítené a folyamatot (nem kellene kipakolni, előmlegíteni a sütőt), ezért érdeklődöm.

A_Letta
A_Letta Sun, 2015-10-11 20:09

Első próbálkozásom édesburgonyával, de annyira szuper lett, hogy ezentúl gyakori vendég lesz nálam, az tuti :) Kösz a receptet!

zitam
zitam Fri, 2012-02-17 14:21

szia Petra,
tudsz abban segiteni, hogy allitom be, hogy elkeszitettem mar egy etelt? meg uj vagyoik, es nem jottem meg ra...koszi

petra
Petra / petra Fri, 2012-02-17 20:52

Szia Zita,
először is a receptkép alatt középen lévő elkészítem gombra klikkelsz, majd belépsz a saját oldaladra, ott a kedvenceidbe, végül az elkészítem receptekbe, és ott tudod átállítani igen-re, ha elkészítettél egy ételt
remélem, sikerül!
Üdv
Petra

186
édesburgonya 300 g
csirke alaplé 3 dl
salottahagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
chili 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek