Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős garnélaleves Hobbychef konyhájából

Csípős garnélaleves Hobbychef konyhájából
Csípős garnélaleves Hobbychef konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedvelt thai leves. Annyira autentikus, amennyire nálunk a hozzávalók beszerezhetőek. Engem mindenesetre emlékeztetett a Bangkokban fogyasztottra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát, gyömbért daraboljuk, a hagymát, póréhagymát, chili paprikát karikára vágjuk. A zellerszárat, hegyes paprikát, répát, citromfüvet hosszú csíkokra, a laskagombát, koriander levelet nagyobb darabokra vágjuk, a paradicsomot hosszában nyolcadoljuk.
  2. A zöldségeket (a gomba és paradicsom kivételével) beletesszük egy lábasba, feleresztjük vízzel, fűszerezzük, reszelünk rá citrom és lime héjat, facsarunk bele citromlevet, s elkezdjük főzni.
  3. Amikor már félpuha, hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot is.
  4. Majd öntök bele fehérbort (bár nem igazán autentikus, de szerintem sokat javít az ízvilágon), s beletesszük a tésztát, végül belerakjuk a garnélákat.
  5. Tálaláskor merünk a levesből egy tányérba, díszítjük koriander levéllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 925
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tom Yum Goong, csípős garnélaleves, távol-keleti garnélaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

291
garnéla 20 dkg
póréhagyma 0.5 db
újhagyma 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 2 db
zeller 2 db
citromfű 1 csokor
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 2 db
chili 2 db
laskagomba 10 dkg
gyömbér 2 cm
ázsiai tészta 10 dkg
szójaszósz 1 teáskanál
chiliszósz 1 teáskanál
barna cukor 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
limelé 1 teáskanál
leveskocka 1 db
bors 0 ízlés szerint
curry paszta 1 teáskanál
kurkuma 1 csipet
koriander 1 késhegynyi
gyömbérpor 1 csipet
1 kávéskanál
mustármag 0 ízlés szerint
koriander 4 szál
víz 8 dl
fehérbor 1 dl
citromhéj 1 teáskanál
lime héja 1 teáskanál