Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős húsgolyók nyárson

Csípős húsgolyók nyárson
Csípős húsgolyók nyárson
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a csípős dolgokat, az mindenképp próbálja ki... isteni finom a sült paprikával együtt!! A szabadban is süthető grillen egy kerti parti közben!

Én a tepsi aljára tettem alufóliát, így az esetleges lecsöppenésektől megóvtam a tepsimet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sült húsgolyók mellé félszáraz vörösbor harmonizál!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyér szeletet vízben megáztatjuk. Majd kinyomkodva belőle a vizet, a darált húshoz tesszük. Hozzáütjük a tojást, a fűszerekkel meghintjük. Jól átgyúrjuk.
  2. A paprikát kockára vagdossuk. A húsmasszából golyókat formálunk, és nyársra húzzuk. 1 golyó, 1 paprika, és így tovább, amilyen hosszú sort szeretnénk készíteni.
  3. Egy tepsi tetejére rácsot teszünk, amire rápakoljuk a kész nyársakat. Előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig sütjük.
  4. Ha megsült, savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 873
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
736 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nyárson sült fasírtgolyók, húspogácsa saslik, fűszeres fasírt nyárson

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

komartt
komartt Sat, 2016-09-10 11:32

Nekem leesett a gombóc a nyársról.Hogyan rajta tartani?

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2016-09-11 17:16

Egyszerűen,mikor összegyúrod fel kell húzni a nyársra,és annak nem szabad leesni,mert a gombóc,nem szétomló lesz,hanem ügyes kis gombócok..... :-))))

328
darált sertéshús 50 dkg
kenyér 2 szelet
tojás 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
csípős paprikakrém 1 ek
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 0.5 teáskanál
piros kaliforniai paprika 1 közepes db