Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős lecsó

Csípős lecsó
Csípős lecsó
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsó az egyik legszínesebb magyaros étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb. Ezt a csípős lecsót úgy főztük meg, hogy ne kelljen az egész fűszeres polcot kivinni a tűz mellé, az ízesítésért a Maggi Magyaros Pörköltszaftkocka felelt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ne hagyjátok ki a bográcsszezont, főzzetek minél többször ízletes, csípős lecsót!

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészületek

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg. A hagymát kockázzuk, a paprikát csumázzuk ki, és karikázzuk. A paradicsomokat tegyük forrásban lévő vízbe, majd pár perc múlva jeges vízbe, húzzuk le a héjukat, majd daraboljuk fel. A szalonnát kockázzuk, és tartsuk meg a bőrét is.

Lecsó készítése

  1. A szalonnakockákat a levágott bőrrel együtt pirítsuk zsírjára.
  2. Adjuk hozzá a kolbászt, és hagyjuk, hogy kiengedje a zsírját.
  3. Dobjuk rá a hagymát, pároljuk üvegesre.
  4. Húzzuk le a bográcsot a tűzről, keverjük hozzá a fűszerpaprikát. Öntsük hozzá a paprikát és a vizet, majd mehet újból a tűz fölé.
  5. Adjuk hozzá a Maggi Magyaros Pörköltszaftkockákat, majd kb. 20 perc alatt főzzük félpuhára a paprikát.
  6. Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot. Újbóli forrás után sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Innentől már pár perc alatt elkészül a lecsó. Figyeljünk rá, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, maradjanak roppanósak. A bográcsot is inkább csak forgassuk, mozgassuk, ne keverjük a lecsót fakanállal, mert könnyen összetörhetjük a hozzávalókat!

Tálalás

  1. Szedjük tányérokba a lecsót, adjunk mellé egy-két friss kenyérszeletet és ízlés szerint karikára vágott zöld, csípős hegyes paprikát.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 706
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Maggi

Mióta szakács: 2014.11.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lecsó bográcsban, bográcsos lecsó kolbásszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

466
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 kg
parasztkolbász 20 dkg
paprika 3 kg
paradicsom 1.5 kg
leveskocka 3 db
csípős fűszerpaprika 3 kk
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint