Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős paradicsomos spagetti szalonnával

Csípős paradicsomos spagetti szalonnával
Csípős paradicsomos spagetti szalonnával
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szalonnát, egészen pontosan a guancialet, direkt ehhez a recepthez, céltudatosan vásároltam Milanóban, mert itthon ugye nehezebb beszerezni, ott meg ez volt az egyik legolcsóbb cucc. A spaghetti all’Amatricianaval jóideje szemezgettem, hiszen az olasz konyhára sokszor jellemző kevés alapanyagos, gyorsan összedobható, de szigorú szabályok szerint készülő kaja. Tulajdonképpen egy szalonnás-paradicsomos spagetti (elnézést a puritán egyszerűsítésért), aminek pont az a varázsa, hogy nincs telepakolva fűszerekkel (na jó, a guancialet kissé fűszeres), felhúzva titkos hozzávalókkal, hanem annak a kevésnek kell jóízűnek és finomnak lennie, hogy a végén tökéletes összhangot alkossanak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékonyra szeletelt és felkockázott szalonnát kevés sertészsíron üvegesre pároljuk (alacsony lángon, nem kell, hogy megbarnuljon), erre megy rá egy-két gerezd fokhagyma és annyi chili, amennyit el bírunk viselni.
  2. Egy-két kavarás és egy csurrantásnyi fehérborecet, megvárjuk, amíg a leve kissé elpárolog, és rádobunk egy marék, felezett koktélparadicsomot. Ezzel aztán addig főzzük tovább, amíg megráncosodik a héja, de rögtön abban a pillanatban le is húzzuk a tűzről, nyomunk rá frissen őrölt borsot, egy csipet sót, elkavarjuk, és szűrőlapáttal kivesszük, majd félrepakoljuk.
  3. A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a passzírozott paradicsomot, és amíg a tészta el nem készül, közepes lángon besűrítjük.
  4. Utána már csak a tésztával kell foglalkozni: kevés lében kifőzzük (annyiban, ami ellepi, nem kell túl sok, így koncentráltabb lesz a keményítő a vízben, és finomabb is lesz a tészta), ha kész, kiveszünk fél decivel a vízből, leszűrjük, visszatesszük a tésztát is, meg a főzővizet is az edénybe, és megszórjuk reszelt pecorino (vagy parmezán) sajttal.
  5. Elkeverjük, hogy a keményítős vízben szépen feloldódjon a sajt, majd megy rá a paradicsomszósz, végül pedig összeforgatjuk a fokhagymás-chilis-szalonnás koktélparadicsommal. Mehet tányérokba, tetejére reszelt sajt, és ehetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 713
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

chilis spagetti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

872
sertészsír 1.5 ek
tokaszalonna 15 dkg
chili 1 db
fokhagyma 3 gerezd
fehérborecet 1 ek
koktélparadicsom 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
passzírozott paradicsom 4 dl
spagetti tészta 50 dkg
pecorino sajt 8 dkg