Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős pikáns csirkeszárnyak

Csípős pikáns csirkeszárnyak
Csípős pikáns csirkeszárnyak
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vb idejére egy laktató nasi - ha főételnek szánjuk, akkor dupla adaggal számoljunk!

hozzávalók / 4 adag

A csirkeszárnyakhoz

A mártogatóshoz

ajánlat

Másmilyen mártogatóst is kínálhatunk hozzá, de a tetemes chili adag miatt érdemes a joghurtot nem mellőzni. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

A csirkeszárnyakhoz

  1. A csirkeszárnyakat a forgónál megtekerjük, majd kettévágjuk, hogy legyen egy alsó és egy felső részük.
  2. A lisztet, a füstölt fűszerpaprikát, a római köményt a sót, a borsort és a chiliport összekeverjük, és egy lakos tányérra szórjuk.
  3. A csirkeszárnyakat belemártjuk az olívaolajba, lerázogatjuk, majd beletesszük a fűszeres lisztbe, és szintén lerázogatjuk.
  4. Tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokon 40 percig sütjük őket, félidőben fordítunk rajtuk egyet, hogy mindkét felületül ropogós legyen.
  5. A míg a szárnyak sülnek, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a paprikakrémet, a paradicsomot, az almacetetet, sót, borsot és a a cukrot. kis lángon, kavargatva összeolvasztjuk.
  6. Ha a csirkeszárnyak elkészülnek, kivesszük őket a tepsiből, és még forrón beleforgatjuk a paprikakrémes szószba. A mártogatóssal együtt azonnal tálaljuk.

A mártogatóshoz

  1. A mártogatóshoz az összes hozzávalót kikeverjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 051
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csípős csirkeszárnyak, ropogós-mázas csirkeszárnyak

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1091
csirkeszárny 12 db
olívaolaj 1.5 dl
finomliszt 15 dkg
füstölt pirospaprika 2 ek
római kömény 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 1 tk
vaj 70 g
almaecet 1 ek
nádcukor 2 ek
füstölt pirospaprika 1 ek
tabasco szósz 50 ml
passzírozott paradicsom 1 dl
görög joghurt 250 ml
chili 2 tk
tabasco szósz 1 ek
almaecet 1 ek
nádcukor 1.5 ek