Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős pirított újburgonya

Csípős pirított újburgonya
Csípős pirított újburgonya
25 perc / főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csípős pirított újburgonya ötlete a "Tapas" című szakácskönyvből származik. A tapas a spanyol étkezés és egyben életforma tartozéka. Két fő étkezés közötti falatkákat jelent. Többnyire az ebéd és a vacsora között szolgálják fel kávézókban, bárokban 1-1 pohár bor kísérőjeként.  A tapasok igen sokfélék és változatosak: zöldségek, halfélék, olajbogyók, tojások, sajtok, húsfélék, kenyerek, pizzák igen gazdag és változatos elkészítési módjával ismerkedhetünk meg, és gazdagíthatjuk az általunk készített ételek, felhasználási módok tárházát. A receptet saját elképzelésem szerint valósítottam meg.

hozzávalók / 1 adag

Az újburgonyához

A csípős olajhoz személyenként számítva

ajánlat

Önálló vacsoraként is megállja a helyét, salátával, sonkával tálalva vagy akár köretként is készíthetjük, de mártogatóssal borozgatás mellé is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újburgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól kevés vízzel, vajjal, sóval feltesszük, és lefedve pároljuk. Közben az elpárolgó vizet pótoljuk, addig, míg meg nem puhul az újburgonya. A végén hagyjuk, hogy kicsit a vajon süljön.
  2. Kivesszük egy lapos tálra a sült burgonyákat, és a nagyságuktól függően félbe vagy négybe vágjuk.
  3. A fűszeres olajhoz valókat az őrölt paprika kivételével összekeverjük, és a burgonya párolásából, illetve sütéséből visszamaradt vajhoz adjuk. Felforrósítjuk, és hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, illetve rögtön belekeverjük a felkockázott burgonyát. Addig sütjük, míg meg nem pirulnak az újburgonyák.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 932
elküldve: 1
receptkönyvben: 516
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: spanyol
fogás: meleg előétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paprikakrémes újburgonya, csípős olajban sült újburgonya, csípős újkrumpli

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bomba35
Bomba35 / Bomba35 Tue, 2012-12-11 17:44

Már többször megcsináltam, mert nagyon finom. Szeretjük a csípőset, ezért különösen kedvelt köret a családban. Nem csak újburgonyából készítem, bár abból azért jobb :) Köszönöm ezt az egyszerű, de isteni receptet.

Jucci
Jucci / Jucci Thu, 2011-07-28 13:58

Kedves Tündér!
Nagyon sokszor elkészítettem már ezt a finomságodat.
Most annyit variáltam rajta,hogy elhagytam a fokhagymát,és helyette egy kis mézet adtam hozzá.Nagyon finom lett így is.Köszönöm ezt a finom receptet :-) Jucci

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2011-05-18 08:20

Kedves Zsanett! Valószínüleg sokáig sütötted(pirítottad) ezért lett keserű. A fűszeres oljban való sütés már az utolsó mozzanat, csak néhány percet vesz igénybe, a parikától szép színt kap. (Az őrölt pirospaprika mennyiségét sen szabad eltúlozni.)
Tündér

OrdinaryMagic
OrdinaryMagic / OrdinaryMagic Tue, 2011-05-17 13:34

Sziasztok!

Elkészítettem a krumplit, viszont sajnos nem azt a hatást érte el nálam, amire számítottam. Már elsőre is különösnek tűnt, hogy fokhagymás-pirospaprikás olajban kell átsütni, mert ugye ha sokáig pirítjuk ezeket, akkor megkeseredik. Az én krumplijaim elég keserűre sikeredtek. Egy próbának jó volt. Ha esetleg valamit rosszul csináltam szerintetek, nyugodtan várom a véleményeket.

Üdvözlettel

Zsanett

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Fri, 2010-12-31 00:24

Okosak ezek a spanyolok (baszkok)! (Eddig még csak az ételek szárnyán jutottam el spanyol földre, de így is jó utazásnak bizonyult:)

catalinca
catalinca Thu, 2010-12-30 18:57

A tapasok őshazája spanyol Baszkföld (ott pintxos a neve). Ottjártamkor sokfélét kipróbáltam: a legnépszerűbbek az emeletes tapasok, pirított kenyérkén. A hozzáadott fehérbor pedig éppen egy nyeletnyi. 1 tapas + 1 pohárka bor és így ismétlik. Majd másik tapas-bárba megy a kompánia és kezdik előlről. Jó nekik!

556
újkrumpli 20 dkg
vaj 4 dkg
0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
olívaolaj 2 ek
csípős paprikakrém 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk