Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős-ropogós bölényszárnyak

Csípős-ropogós bölényszárnyak
Csípős-ropogós bölényszárnyak
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy amerikai oldalon találtam ezt a receptet, csak annyit változtattam rajta, hogy a csípős szószt is én házilag kevertem össze. Az eredeti recept szerint bolti "hot peppersauce"- szal készítik. A csípősséget lehet szabályozni a cayenne vagy chili adagolásával.

hozzávalók / 5 adag

A csirkeszárnyhoz

A paprikás szószhoz

ajánlat

Bulikra, partikra vagy csak egy esti TV nézés alkalmával finom csemege, de egy körettel és salátával még egy főételnek is megfelel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárnyakat mosás, tisztítás után egy tiszta konyharuhán leszárítjuk, és a végeket levágjuk.
  2. Egy nagy zárható nylon zacskóban vagy fedeles dobozban elkeverjük az első 6 hozzávalót, majd a szárnyakat beletesszük, és jól összerázzuk, hogy mindenütt érje a lisztes keverék.
  3. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
  4. A szószhoz a hozzávalókat elkeverjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral (nem alufóliával, mert akkor leragad!).
  6. A szárnyakat kivesszük a lisztes keverékből, és egyenként belemártjuk a szószba, onnan a tepsire tesszük.
  7. Levesszük a hőt 180 fokra, és a tepsit betoljuk a sütőbe. Szép pirosra sütjük kb. 45 percig, közben egyszer megfordítva.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 563
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

buffalo wings, csípős csirkeszárnyak, ropogós csirkeszárnyak, tepsiben sült csirkeszárnyak

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-03-11 15:51

Hat el nem rontja, de a fustolt paprikanak kimondottan fustolt ize es szaga van. Ket kulombozo iz, vagyis az egyik nem helyettesitheti a masikat. Erdemes beszerezni, (ha lehet) mert sok mas etelben is nagyon finom.

726
csirkeszárny 20 db
finomliszt 10 dkg
cayenne bors 0.5 tk
füstölt pirospaprika 0.5 teáskanál
fokhagymapor 1 tk
0.5 tk
bors 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 evőkanál
chili 0 ízlés szerint
barna cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
mustármag 1 tk
curry por 1 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
balzsamecet 2 ek
limelé 2 teáskanál
víz 62 ml
napraforgó olaj 3 ek