Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős sárgarépaleves pirított mogyoróval

Csípős sárgarépaleves pirított mogyoróval
Csípős sárgarépaleves pirított mogyoróval
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szivárvány minden színében pompázó, vitaminban gazdag, zsenge tavaszi zöldségekből kész öröm főzni. 
Ezt az igazán különleges ízvilágú levest a Nők Lapja Konyha 2014. áprilisi számában találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd hosszában vágjuk ketté. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg az olívaolajjal, tegyük a sütőbe 220 fokon sülni 20 percre, míg megpuhul, enyhén megpirul.
  2. Tegyük a sült répát fazékba, öntsünk hozzá 8 dl vizet, forraljuk fel. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, ízesítsük a fahéjjal, a chilikrémmel, a római köménnyel és a citromlével.
  3. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a menta felét, majd turmixoljuk simára a levest. Keverjük el a joghurttal.
  4. A mogyorót vágjuk durvára, pirítsuk meg a napraforgó olajon. Ezzel és a maradék mentával megszórva kínáljuk a levest.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répakrémleves, chilis sárgarépakrém-leves, joghurtos-mentás sárgarépakrém-leves csípősen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

317
sárgarépa 35 dkg
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
fahéj 0.5 teáskanál
római kömény 0.5 teáskanál
chilipaszta 1 teáskanál
citromlé 0.25 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 1 csokor
joghurt 2 dl
sózott törökmogyoró 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
víz 8 dl