Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős-savanyú garnélaleves

Csípős-savanyú garnélaleves
Csípős-savanyú garnélaleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A thai konyha klasszikus étele a Tom yum goong. Tényleg csípős levest kapunk végeredményként, úgyhogy vigyázzunk kinek tálaljuk fel.

Az ázsiai ízek kedvelőinek garantáltan a kedvence lesz!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Lehetőség szerint legyünk azokra tekintettel, akik nem szeretik a túlzott pikáns ízeket! Ne tegyünk a fűszerezésnél chilit a levesbe, hanem a tányérok mellé külön adagoljuk, így mindenki eldöntheti, hogy mennyit tesz bele.

Tudom, hogy vannak hozzávalók, amiket kisebb városokban nehezebb beszerezni, sőt valaki még nem is hallott egyes fűszerekről (ahogy én sem előtte), ezért inkább extrémebb ízek kedvelőinek ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rákokat megtisztítjuk, a rákfejeket és a héjdarabokat az olajban, lassú tűzön 10 percig megforgatjuk.
  2. 2,5 dl vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a curry pasztát. 5 percig forraljuk, majd alacsony  hőmérsékletre állítjuk, hozzáadjuk a maradék vizet, és 20 percig rotyogtatjuk. 
  3. A levest leszűrjük, a héjdarabokat eldobjuk. (A rákokat fagyasztott héj nélküli formában is meg lehet venni, így nem kell bajlódni a tisztítással és a szűréssel).
  4. Az alaplevest visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a fűszereket (kaffir levél, tamarind, chili, kurkuma), 2 perc múlva a rákokat.
  5. 5 percig főzzük, a végén hozzáadjuk a cukrot, lime levét és halszószt. Elkeverjük.
  6. Tálaláskor megszórjuk koriander levelekkel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 634
elküldve: 0
receptkönyvben: 73
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tom yum goong, csípős garnélaleves, távol-keleti garnélaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

141
garnéla 50 dkg
olívaolaj 1 ek
víz 2 l
curry paszta 2 ek
tamarind paszta 2 evőkanál
kurkuma 2 tk
chili 1 tk
lime levél 8 db
halszósz 2 ek
limelé 2 ek
barna cukor 2 teáskanál
koriander 1 csokor