Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős sertéspörkölt lapockából

Csípős sertéspörkölt lapockából
Csípős sertéspörkölt lapockából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, finom pörkölt. Különösebb előkészületet nem igényel, és olcsón elkészíthető. Ki akartam próbálni egy kicsit csípősebb változatot, és sikerült megtalálnom az egyensúlyt a csípős és az ízletes között.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Szerdai ebédre, amikor semmihez sincs kedved, de ennél egy jót, akkor a legjobb egy jó pörkölt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéslapockát alaposan átmossuk, majd tetszés szerint felkockázzuk. Én kis kockákra szeretem vágni. A lila hagymát is felkockázzuk. A fokhagymát összetörjük a kés oldalával, majd nagyon apróra vágjuk. A paprikákat felcikkezzük. Közben felrakjuk a tésztát forrni sós vízben.
  2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymákat, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat. Nem sokkal utána a felkockázott húst is hozzáadjuk. Addig forgatjuk, amíg a hús nem kap fehér színt. Utána felöntjük annyi vízzel, hogy az egészet ellepje.
  3. Megfűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és fűszerpaprikával. Fedőt nem teszünk rá, a víz folyamatosan párolog, de a húsnak több idő kell, amíg megpuhul. (Kétszer kellett még hozzáadnom vizet, hogy legyen elég leve.)
  4. Körülbelül fél óra kell a húsnak ,hogy megpuhuljon, érdemes figyelni a vizet, és néha alákeverni. Ha már elég puha a hús, akkor hagyjuk elpárologni a víz nagy részét, és így egy nagyon sűrű szaft marad vissza.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 5 422
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Grinderbar

Mióta szakács: 2018.05.22.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sertéspörkölt, Sertéslapocka-pörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1144
sertéslapocka 500 g
napraforgó olaj 0.4 dl
lila hagyma 1 nagy db
zöldpaprika 1 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
bors 2 csipet
3 csipet
bazsalikom 1 csipet
fűszerpaprika 4 csipet
tészta 500 g
víz 3 dl