Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős szezámmagos csirke pirított tésztával

Csípős szezámmagos csirke pirított tésztával
Csípős szezámmagos csirke pirított tésztával
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagy kedvenc a különböző tájaknak különböző ízei. Ez egy elég egyszerű recept, tipikusan azon receptek közé tartozik, amelyeknek hosszabb a leírása, mint az elkészítése.

Idehaza elég gyakran kerül terítékre.

hozzávalók / 4 adag

Csípős szezámmagos csirke

Pirított zöldséges tészta

Sütőzsiradék

Csípős szezámmagos csirke

ajánlat

Az elkészült szezámmagos csirkemellfalatkákat szedjük ki egy tálba, mert könnyen "beleragadhat" a serpenyőbe, ha kezd kihűlni a mézes szósz.

Én úgy szoktam, hogy egy kör alakú jénai tálba kiszedem a tésztát, és ráteszem a csirkemellfalatokat.

Szólj hozzá!

elkészítés

Pirított zöldséges tészta

  1. Felteszünk főni vizet egy kis sóval, és megfőzzük a tésztát. Amíg fő a tészta, felteszünk melegedni egy wokban vagy nagyobb serpenyőben egy kis olajat, majd ha már elég forró, beletesszük a zöldségkeveréket. (Igazából, azért a keveréket ajánlom, mert gyorsabb vele dolgozni, de nem bonyolult elkészíteni sem, ami fontos, hogy legyen hozzá káposzta és répa, a többi csak ízlés kérdése.) Ha kezd "összeesni" az olajon a zöldségkeverék, egy kicsit megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről.
  2. Ha a tészta megfőtt, akkor egy tésztaszűrőn keresztül leszűrjük és leöblítjük a tésztát.
  3. Ha elkészült a tészta és a zöldséget is megpirítottuk, a wokban összekeverjük a kettőt, és hozzáadjuk a szójaszószt, pár percig kevergetjük és pirítjuk. Én itt még szoktam hozzá adni egy kis csípős paprikát (vagy inkább sokat:) ), de ez teljesen ízlés kérdése. Ha ezzel megvagyunk, el is készült a tésztánk.

Csípős szezámmagos csirke

  1. A csirkemellet vízszintesen kettévágjuk, majd a kisebb hosszúkás szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy kisebb tálkában felverünk egy tojást, és a csirkére öntjük. Kézzel vagy villával jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt vagy a lisztet, és ezt is jó alaposan összekeverjük.
  3. Egy serpenyőt felöntünk annyi olajjal, hogy meg tudjuk sütni benne a csirkemellcsíkokat. Ha az olaj már jó forró, egy villa segítségével egyenként beletesszük a "bepácolt" szeleteket. Addig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a külső rétege. Ha ez megvan, kivesszük az olajból és lecsepegtetjük.
  4. A fokhagymát a kés lapos oldalával megtörjük, majd apróra kockázzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk a felvágott fokhagymát, és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csípős szószt, illetve a ketchupot. megkevergetjük párszor, majd hozzáadjuk a mézet is. 1-2 percig "forraljuk", majd hozzáadjuk a csirkemelldarabkákat.
  5. Jó alaposan megkeverjük a mártásban a csirkemelleket, majd hozzáadjuk a szezámmagot, és azzal is megkeverjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 984
elküldve: 0
receptkönyvben: 174
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

RLorand

Mióta szakács: 2018.08.19.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás csirke, mézes csirkefalatok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

604
csirkemell filé 50 dkg
tojás 1 db
kukoricakeményítő 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chiliszósz 2 ek
ketchup 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
méz 4 ek
szezámmag 2 ek
olívaolaj 1.5 ek
spagetti tészta 10 dkg
zöldségkeverék 20 dkg
chili 0 ízlés szerint
szójaszósz 3 ek
1 késhegynyi