Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős tokány székely módra

Csípős tokány székely módra
Csípős tokány székely módra
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha tokány, akkor legyen bográcsos! A friss, kinti levegőn főtt pityókatokánynál nincs finomabb.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A csípős tokányhoz egy kevés csípős paprika is jöhet, savanyúságnak pedig a hagyományos zöldségsalátánkat ajánlom: 

Hozzávalók: paradicsom, uborka, hagyma, zöldhagymaszár (ha van jó, ha nincs anélkül), só, bors, olaj, ecet, víz. 

Az apróra vágott zöldségekhez adjunk hozzá 2 evőkanál ecetet és olajat, egy kávésbögre vizet, egy kávéskanál cukrot, és ízlés szerint fűszerezzük. Fogyasztás előtt legalább egy órával ajánlatos elkészíteni, hogy jól összevegyüljenek az ízek. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk. Forró olajba rakjuk dinsztelődni. Míg készül a hagyma, a feldarabolt szalonnát is tegyük hozzá.
  2. Majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Hagyjuk összekészülni, kicsit átsülni az egészet.
  3. Ezután az apróra vágott paradicsomot is öntsük bele a bográcsba, kavargassuk össze, és hagyjuk összefőni 5 percig.
  4. Majd az apróra vágott paprikát is rakjuk hozzá.
  5. Körülbelül 15 percig hagyjuk úgy. Ha kellőképpen megkészült, adjuk hozzá a felkockázott pityókát is, várjunk, míg megpuhul, ezután öntsük hozzá annyi vizet, ami ellepi. Miközben fő, az apróra vágott fokhagymát is tegyük bele.
  6. Időnként kavarjuk össze, hogy az alja se tudjon odaégni. Majd 35 perc főzés után fogyaszthatjuk is. Ha kicsit levesebbre szeretnénk, elég 20 percig. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 793
elküldve: 3
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Incsifincsi

Mióta szakács: 2018.01.25.
28 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bográcsos tokány, pityókatokány, csípős tokány, burgonyatokány, székely tokány

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2018-07-18 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.07.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Vidonka
Incsifincsi / Vidonka Thu, 2018-07-19 12:06

Kedves vizizé! A pityókástokány elkészítése szakácsonként változó, és ízlésben is különbözik egyik tokány, a másiktól. Mi nem szeretjük olyan levesen, inkább sűrűbben. Úgy gondolom, ez nem kifogásolható, sőt.

795
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 2 közepes db
füstölt szalonna 5 dkg
csípős kolbász 0.5 kg
paradicsom 2 nagy db
paprika 1 db
burgonya 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
víz 2 dl