Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős vadszilva chutney

Csípős vadszilva chutney
Csípős vadszilva chutney
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy termelői piacon kóstoltunk a párommal hasonló chutney-t. Az édes, lekvárra emlékeztető íze, majd a csípős utóhatás mindkettőnknek tetszett.

A képen látható chili a megszokott nagyságú birds eye chili háromszoros hosszúságú óriás példánya. Az alak és szín megegyezik az átlagossal, ami 2-3cm hosszú.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Kemény sajtokkal, vadhússal ízletes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát átnézzük, megtisztítjuk. Egy zománcos vagy vastag falú, esetleg befőző lábosba tesszük, és ráöntjük az almaecetet. Felforraljuk, és egy éjszakára állni hagyjuk.
  2. Másnap a megpuhult szilvából eltávolítjuk a magokat.
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, szeletelt fokhagymát, darabolt aszalt barackot, a cikkekre, majd szeletekre vágott, kimagozott citromot, paprikát, koriandert, sót, szegfűborsot, fahéjat, gyömbért, vörösborecetet, egész borókabogyót, egész borsokat. Összekeverjük.
  4. Lassan, alacsony lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot. Amíg a cukor elolvad, folyamatosan kevergetjük.
  5. Hozzáadjuk a darabolt chilit magokkal együtt, és egy óra alatt fedő nélkül besűrítjük. Érdemes 10-15 percenként megkeverni.
  6. A befőttes üvegeket a sütőben 120 Celsius fokon 10 perc alatt csírátlanítjuk és felmelegítjük.
  7. A forró chutney-t a befőttesüvegekbe kanalazzuk, és papírkoronggal lefedjük, majd lezárjuk. Miután kihűlt, felcímkézzük. Nem érdemes fóliát használni, mert az ecet lebontja. Érdemes pár hónapig érni hagyni, de ha meg tudunk menteni egy üveggel és egy évig érleljük, a chutney meghálálja majd.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 353
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szilva chutney, szilva csatni, édes-pikáns csatni, csatni kemény sajthoz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

447
szilva 2 kg
almaecet 5 dl
fokhagyma 4 gerezd
aszalt sárgabarack 20 dkg
befőzőcukor 1 kg
citrom 1 db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
chili 7 db
1 teáskanál
szegfűbors 1 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
gyömbérpor 1 kávéskanál
vörösborecet 1 ek
borókabogyó 5 db
négyszínű bors 1 kávéskanál