Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirág orosz mártással, sonkával, tükörtojással

Csirág orosz mártással, sonkával, tükörtojással
Csirág orosz mártással, sonkával, tükörtojással
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárgát (asparagus, csirág, nyúlárnyék) már az egyiptomiak ismerték és a termesztéséről a rómaiak is megemlékeznek.
A liliomfélék családjába tartozó növénynemzetség termesztéséről a római-pun háborúk óta tudunk. A középkorban Nyugat-Európában is kedvelt növény volt. Amerikában, Ausztráliában a XX. század elejéig csak halványítva termesztették, de fokozatosan áttérnek a zöldspárga fogyasztására. Gyűjtőneve asparagus, nálunk csirágként, nyúlárnyékként is ismert.




 



 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tavaszi ajánlatom: Minden fiatal és szépkorú párnak.
Érdekesség: a spárgát pasztellszíne, kecses formája miatt több országban, de főként Amerikában a fiatalság jelképének tartják. Spárgapartikat rendeznek, így adva alkalmat az egymásnak szánt ifjú pároknak a megismerkedésre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított spárgát enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. (max 12. perc)
  2. A majonézt a fehérborecettel, a vodkával és a kemény habbá vert tejszínnel összekeverjük és lehűtjük. 
  3. Sült sonkát és tükörtojást (Ham and eggs-et) készítünk: kevés étolajat hevítünk a serpenyőben, beletesszük a házisonkát, egyik oldalát megsütjük, megfordítjuk, majd beleütjük a tojásokat egyenként. A serpenyőt lefedjük és kb. 2 percig sütjük. Készíthetjük a tojást egészen keményre és lágyra is.
  4. Az elkészített spárgát a tükörtojással, sonkával és a mártással kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 613
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárga ham&eggs-el, vodkás mártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

578
majonéz 20 dkg
fehérborecet 1 kk
vodka 20 ml
habtejszín 2 dl
fehér spárga 50 dkg
1 csipet
cukor 0.5 teáskanál
sonka 8 dkg
tojás 4 db
napraforgó olaj 2 ek