Csirke alaplé recept

Csirke alaplé
Csirke alaplé
175 perc / előkészület: 25 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Alaplevek közül, a zöldség alaplé mellett, általában csirke alaplé is van nagyobb mennyiségben a mélyhűtőmben. Fél literes egységekben tárolom.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkealaplé, csirke-alaplé, alaplé csirkéből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott csontos csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük.
  2. A megtisztított gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a lábasba.
  3. Beledobjuk a csokorba kötött zöldfűszereket, a hagymát, fokhagymát, babérlevelet és a borsszemeket, felengedjük vízzel.
  4. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot és kb. 2,5 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük az alaplevet.
  5. Egy másik lábasba átszűrjük, és miután kihűlt, kiporciózzuk kívánt méretű dobozkákba a kész alaplevet.
  6. Mélyhűtőben tárolva 2-3 hónapig felhasználható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 43 901
elküldve: 2
receptkönyvben: 438
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa sze, 2012-02-08 14:49

Szia, Petra!

Epp most fozom eletem elso alaplevet :) Tettem meg bele karalabet, meg nehany level kaposztat (nagymama receptje, nagyon finom lesz tole a leves).
Egy kerdesem lenne: alaplebe nem szokas sot tenni? Vagy csak kimaradt?
Koszi elore is,
Moncsa

petra
Petra / petra cs, 2012-02-09 10:08

Szia Moncsa,
A só szándékosan nem szerepel a hozzávalók közt, só nélkül szokták készíteni az alapleveket.
Üdv
Petra

233