Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke almával párban sütve

Csirke almával párban sütve
Csirke almával párban sütve
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lánykámtól tanultam:)

Olyan leányzótól, aki igyekezett távol maradni a konyhától (magamra ismertem, elvégre az én lányom:D) Aztán férjhez ment, és gyakran csörgött a teló: "Anyukááám, ezt hogyan kell főzni?" kérdéssel. Mára már ritkábban hangzik el a kérdés, és ez egy igazán jól sikerült családi ebéd lett. Nagyon finom, sülés közben istenien illatozó. Izgalommal várta a véleményünket az első falatok után, de az egyöntetű pozitív kritikát széles mosollyal bezsebelte.:)

Hozzá kell tegyem, nem rajongok az almáért, de így nagyon különleges, pikáns ízt kapott.

Érdemes kipróbálni.:)

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A kenegetéshez

ajánlat

Krumplipüré, rizs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkék bőrét lehúzzuk, a forgónál elvágjuk, picit megsózzuk.
  2. A kenegetéshez valókat összekeverjük egy tálban.
  3. Az almát megpucoljuk, magházat kivágjuk, kockákra daraboljuk.
  4. A combokat megkenegetjük, tepsibe rakosgatjuk, köré szórjuk az almát.
  5. Egyenletesen ráöntjük a vörösbort vagy a vizet (érdemes borral sütni, aromásabb lesz, az alkohol elpárolog).
  6. Fóliával letakarjuk, 45 percig sütjük, majd a fóliát levéve még kb. 15-20 percet, míg a leve nagyjából elpárolog.
  • sütési hőfok: 205°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 459
elküldve: 4
receptkönyvben: 139
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Csirke almával párban sütve Gabystól, almás csirke, vörösboros almás csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Thu, 2014-01-30 18:30

Kipróbáltam, volt sikere, az alma különösen finom lett benne, a hús omlós (bár én picit tovább sütöttem, mert túl sok leve lett) Végtelenül egyszerű recept. Én zelleres krumplipürével tálaltam.

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-01-30 19:48

Kedves Rontó:)
Nagyon örülök, hogy sikere volt:) Tényleg egy egyszerű étel, és úgy van, ahogy írtad, az almának különlegesen kellemes, zamatos íze lesz. Köszönöm, hogy megírtad a véleményedet! Szép estét kívánok:) Gabi

435
csirkecomb 4 db
alma 4 közepes db
0 ízlés szerint
vörösbor 1 dl
napraforgó olaj 2 ek
mustár 2 ek
ketchup 1 ek
bors 0.25 kávéskanál