Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke chow mein

Csirke chow mein
Csirke chow mein
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos kínai főétel, amit általában szezonális zöldségekből készítenek.
Sok fajtája ismert ennek a wok-os tésztaételnek, hús nélküli változatban is készítik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra felvágjuk. A pác hozzávalóit elkeverjük, és a csirkére öntjük, összekeverjük, és 1-2 órát állni hagyjuk.
  2. Ha spagettivel készítjük, akkor kettétörve, sós vízben készre főzzük.
  3. A megtisztított zöldségeket felaprítjuk: a paprikákat, a kínai kelt és a répát csíkokra, juliene-re, a gombát szeletekre vágjuk. Az újhagymát karikára, a gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk.
  4. Magas hőfokon felhevítünk egy wokot vagy egy nagy serpenyőt. Beleöntjük az olajat, és amikor felforrósodott, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és az ötfűszerkeveréket. Állandó kevergetés közben fél percig pirítjuk, ügyelve, hogy a fűszer nehogy odaégjen.
  5. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett, pácolt csirkehúst, és addig hevítjük, amíg már-már füstölni kezd. Néhány perc után hozzáadjuk a zöldségeket: a gombát, a paprikát, és a répát. Ráöntjük az osztriga- és a szójaszószt, majd összekeverjük. A húslevest is hozzákeverjük, majd az egészet jól összeforraljuk, készre pirítjuk. (Kb. 20 perc.)
  6. Amikor már minden megpuhult, hozzákeverjük a tésztát és a karikára vágott újhagymát és a csíkokra vágott kínai kelt is. A vízben feloldjuk a keményítőt, és az ételhez adjuk, alaposan összeforgatjuk - kb. 2 percig -, és már készen is vagyunk. Friss korianderzölddel megszórva azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 075
elküldve: 2
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés pirított tészta, kínai zöldséges-csirkés tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

670
csirkemell filé 60 dkg
csiperkegomba 20 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
sárgarépa 3 db
újhagyma 4 db
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
fokhagyma 4 gerezd
kínai kel 0.5 db
kínai ötfűszer-keverék 3 kávéskanál
koriander 0.5 csokor
spagetti tészta 30 dkg
osztrigaszósz 4 ek
szójaszósz 4 ek
csirke alaplé 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 0.5 dl
mogyoróolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
négyszínű bors 1 tk