Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke Cordon bleu zöldkörettel és sonkás rizzsel

Csirke Cordon bleu zöldkörettel és sonkás rizzsel
Csirke Cordon bleu zöldkörettel és sonkás rizzsel
90 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban csak étteremben fogyasztottuk a Cordon bleut, mert úgy gondoltam, hogy nagyon macerás az elkészítése, ha igényes és finom körettel szeretném tálalni. Ez a recept ezt cáfolja, mert ugyan 2 óra folyamatos munka, viszont a végeredmény sokkal jobb, mint eddig bárhol is ettük.

hozzávalók / 6 adag

Cordon Bleu

Zöldköret

Sonkás rizs

Sütőzsiradék

Cordon Bleu

ajánlat

Frissen aprított petrezselyemmel és reszelt füstölt sajttal tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

Cordon Bleu

  1. Megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd folpackban kiklopfoljuk a húst. Mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Előkészítjük a sonkát, lereszeljük a sajtot, majd a hússzeletekre helyezünk 2 szelet sonkát és egy maréknyi sajtot, és szorosan feltekerjük (ha kisebbek a szeletek, akkor érdemes fogpiszkálóval összetűzni, hogy ne nyíljanak szét). Ha kész vagyunk, akkor tálcára helyezzük a roládokat, folpackkal fedjük, majd hűtőben pihentetjük, közben elkészítjük a köreteket.
  3. Kb. 30-40 perc pihentetés után (duplán) bepanírozzuk a húsokat a következőképpen: először lisztben forgatjuk meg, majd sóval felvert tojásba, zsemlemorzsába, majd ismét tojásba, és végül zsemlemorzsában hempergetjük meg a húsokat.
  4. Felhevítjük az olajat egy serpenyőben, és minden oldalát aranybarnára sütjük közepes hőfokozaton (kb. 20 perc).

Zöldköret

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A sárgarépát egyforma pici kockákra vágjuk, a kukoricát lehasítjuk a csutkáról, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. Mindegyik zöldséget külön kis lábasban pároljuk, így edényenként 5-5 dkg vajat melegítünk, majd beletesszük az adott zöldséget, sózzuk, petrezselymet szórunk rá, esetleg kevés vízzel felöntjük, és kb. 10-12 perc alatt puhára pároljuk.
  3. Míg a hús elkészül, a köreteket melegen tartjuk.

Sonkás rizs

  1. Átmossuk a rizst, szűrőn lecsepegtetjük. Megtisztítjuk, megmossuk a vöröshagymát felaprítjuk, a sonkát 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A vajat felhevítjük egy lábasban, majd beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Utána hozzáadjuk a sonkát, majd a rizst, és pár percig pirítjuk.
  3. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük (rizsfajtától függ, de kb. 10-15 perc). Tálalás előtt még fedő alatt pár percig pihentetjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 673
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
34 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos rántott hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1378
csirkemell filé 1.2 kg
sonka 30 dkg
sajt 30 dkg
finomliszt 12 dkg
tojás 5 db
zsemlemorzsa 20 dkg
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 30 dkg
csemegekukorica 30 dkg
sárgarépa 3 közepes db
vaj 15 dkg
himalája só 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
víz 1 dl
rizs 30 dkg
sonka 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 5 dkg
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 3 dl