Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke curry

Csirke curry
Csirke curry
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a receptben az indiai, pakisztáni csirke curry elkészítését mutatom be, ahogy én csinálom. Mindkét országban ugyanúgy használják az ételek elkészítéséhez ezeket a fűszereket. Nem véletlen, valamikor egy országot alkottak. Ez az étel hasonlít a mi pörköltünkhöz, de a sokféle fűszerezéstől pikánsabb az íze. Itt most nem készítettem nagyon erősre, sima fűszerpaprikát használtam, viszont az indiai és pakisztáni konyha előszeretettel használja az erős, piros chili paprikát. Nagyon finom csopatival, kenyérrel, de akár krumplival és rizzsel is. Jó étvágyat hozzá:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasba beletesszük az olajat, kissé felhevítjük, és hozzáadjuk a köménymagot. Pár másodpercig közepes lángon kavargatjuk, vigyázzunk meg ne égjen.
  2. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. Kavargatjuk, és üvegesre pároljuk.
  3. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, beletesszük a feldarabolt zöld chilit, fél percig kavargatjuk.
  4. Ezután jöhet a reszelt vagy apróra vágott fokhagyma és a szintén a nagyon apróra vágott gyömbér. Kavargatjuk pár másodpercig, hogy süljön a fokhagyma, de ne égjen meg.
  5. Belerakjuk az őrölt koriandermagot, a kurkumát, fahéjat, szegfűszeget, a zöld és fekete kardamomot, babérlevelet, fűszerpaprikát és a sót. Összekavarjuk, és ráöntünk kb. másfél dl vizet. Lefedjük, és időnként megkavargatva elfőzzük a vizet. Ha elfőtt a víz, újra felöntjük kb. másfél dl vízzel, és addig főzzük, míg újra el nem főtt a lé róla. Így már az alaplé sűrű állagú lesz, és beletehetjük a csirkét.
  6. Amikor már a hús is belekerült a lábasba, közepes lángon fedő alatt főzzük kb. 25 percig. Időnként megkavarjuk. Elvileg víz nem kell alá, mert az alaplé elég ahhoz, hogy megpárolódjon benne a hús. Amennyiben szükséges, fél dl vizet tehetünk rá.
  7. Amikor már majdnem puha a hús, ráöntjük a joghurtot, és addig kavargatjuk, míg el nem tűnik a joghurt színe, és újra piros lesz a hús alatt a lé.
  8. Ezután beletesszük az apró kockára vágott paradicsomot. 5 percig kavargatjuk, majd kb. 1 l vizet öntünk alá. Közepes lángon kb. 15 percig főzzük. Kóstoljuk meg, ha kell utána sózzuk. Ha kész, megszórjuk apróra vágott korianderzölddel. (Aki nem szereti, el is hagyható.)
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 131
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina

Mióta szakács: 2017.11.13.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

751
csirke 1.5 kg
köménymag 1 ek
chili 3 db
paradicsom 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
gyömbér 2 cm
koriandermag 1 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 ek
babérlevél 1 db
joghurt 1 dl
0 ízlés szerint
szegfűszeg 3 db
fahéjrúd 1 db
zöld kardamom 2 db
fekete kardamom 1 db
koriander 4 szál
víz 1.3 l
napraforgó olaj 7 ek
vöröshagyma 3 nagy db