Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke fajita 2.

Csirke fajita 2.
Csirke fajita 2.
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már elég régóta figyelt a szekrényben ez a 8 db-os tortilla csomag. Lejárati időhöz közeledvén elérkezett az ő ideje. Kicsi fiam elszomorodott, amikor azt hitte,hogy nutellás palacsinta (ahogy ő mondja pirimimma) lesz belőle, én pedig hússal és zöldségekkel tömöm tele. Szerencsére azért így is ízlett neki.
A hús házi készítésű, ízfokozó mentes pácban érlelődött. Nagyon ízletes lett, így natrium-glutamát mentesen is!!!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat, a juharszirupot (vagy mézet), az ecetet, az összezúzott fokhagymát, az oregánót, őrölt borsot és a pirospaprikát egy tálban összekeverjük.
  2. A húst 2 cm-es csíkokra felvágjuk, megsózzuk és az előző páclébe keverjük. 2 órára a hűtőbe tesszük. Időnként megkevergetjük.
  3. A paprikát vékony csíkokra vágjuk és olívaolajon megsütjük.
  4. A paradicsomot apró kockára vágjuk, a salátát kis darabkákra szeleteljük, az uborkát pedig gyufaszál vastagságú csíkokra aprítjuk.
  5. Ha a hús összeérett, forró serpenyőbe tesszük és megsütjük.
  6. A tortilla lapokat palacsintasütőben egyenként felmelegítjük és beletesszük a húst, a sült paprikát és a felaprított zöldségeket. Felcsavarjuk.
  7. Melegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 72 088
elküldve: 4
receptkönyvben: 1 048
elkészítve: 32/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkehúsos fajita, csirkés fajita

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jazzyly2009
Jazzyly2009 Sun, 2013-05-12 11:44

És ecet helyett citromlevet tettem bele. Lime-ot szeretem volna (nagy Jamie Oliver rajongó vagyok, ő szinte mindenbe tesz:) csak nagyon drága. Csináltam még sült babot hozzá (szintén Jamie-nél láttam)

Jazzyly2009
Jazzyly2009 Sun, 2013-05-12 11:42

Nagyon-nagyon finom lett:) A te pácod volt az alap, bár én tetem még bele őrölt koriandert és köményt is:) Az oldalon találtam egy szuper tortilla receptet ami 3 perc alatt kész:) És szuper olcsó, színtén tartósítószer nélküli:) Ez volt ma az ebéd:) KÖszi, Niki

ednapipi
edna / ednapipi Thu, 2012-08-09 22:46

Némi kis tupírral ( lilahagyma, bab) készült el vacsinak, nagggyon fincsi lett!!:) teljes siker, köszi Kiki, a receptjeid mindig bevállnak! :))

Ginaa
Ginaa Mon, 2012-04-23 19:51

Nagyon jó a recept, de ha valaki megakarja csinálni egy jó tanács hogy az ecetből ne rakjon túl sokat még ha kevésnek is tűnik a pác!A fűszerből mehet bármennyi de az ecet tényleg megérződik a végén.

Gombócka
Gombócka Mon, 2012-01-16 07:19

Szia! Isteni egy pác recept, nekem nagyon bejött, és tényleg nagyon hamar meg van az egész :) Máskor is el fogom készíteni, hálás köszönet hogy felraktad.
További szép napot!

PappV
PappV / PappV Mon, 2011-08-01 09:07

Igazad, van, de mégis...:)
Kiki meg Zit már megbeszélték.... :)

Na mindegy, én megcsin a hétvégén, nagyon fini lett, sec perc alatt elfogyottttttttt
Az előkészület sem tartott sokáig,pedig a tortillát is magam csin, Kiki receptje alapján.
Csak a pácolást kellett kivárni.
Legközelebb előre pácolom.

Viki

gabicika
gabicika Fri, 2011-07-29 19:20

"Kedves Kiki! Én úgy, de úgy szeretem a Te receptjeid és ez is nagyon finom lett, viszont már a második olyan, aminél az előkészületi idő köszönőviszonyban sincs a valóságossal."

Ezt irta Zit Kikinek. Szerintem az elökeszületi idövel semmi gond, hanem Zitnek kell meg gyakorolni. Mi rosszat irtam ezzel??? Ha a KÖSZÖNÖVISZONY kifejezes zavar teged Viki, hat Zit is ezt hasznalta, amikor minösitette a recept leirast.

PappV
PappV / PappV Thu, 2011-07-28 14:05

Kiki!

Ezt NEM NEKED ÍRTAM!!!!!!!
Gabicikának, aki letolta Zit et, mert neki nem ment olyan gyorsan, mint neked!
Én elmentettem, hétvégén ez lesz az ebéd! :D
Viki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-06 18:23

Zit, ezt az etelt elkesziteni 30 perc!!! Viszont a te fözesi tudasod "köszönö viszonyban sincs!!" a Kikievel.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2011-07-27 19:53

Sajnálom, hogy nem jött be, azért van akinek ízlik, többek között nálunk is nagy kedvenc. Így nem bánom, hogy feltettem. Ízlés dolga, ízlésről pedig nem vitatkozunk. Kellemes Estét! Kiki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-19 17:50

Köszönöm hogy megosztottad ezt a szuper gyors és isteni finom receptet! Elkészítettem és nagyon finom lett, bár a 6 kanál méz helyett csak egy evokanálnyit tettem a pácba és balzsamecetet használtam a vörösborecet helyett, de nagy sikert aratott a család köreben és ünnepélyesen felvetetett a kedvencek közzé:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-25 12:58

Vörösborecet helyet mit tehetek? Mert az nincs itthon :)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-07-22 11:26

Nagyon köszi a receptet. Isteni lett. Én annyit változtattam picit, hogy a páchoz tettem pici csípős paprikát. Továbbá gombát a töltelékhez. megpirítottam (borsoztam) majd erre tettem rá a husit és egyben sütöttem tovább. Az összeállításnál még reszelt füstölt sajtot is tettem bele. Imádtam ezt a kaját. :)

patrik.mark
patrik.mark Sun, 2010-05-23 10:05

Szia!
Én nagyjából csináltam meg a recidet, a paprikát kihagytam, és az ecetet. Így végképp hamar készen volt, nekünk nagyon ízlett, megcsinálom máskor is, köszi.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-20 17:15

Sziasztok!

Kiki, ez isteni finom, köszi a receptet! Zit, bocsi, de ez valóban egy gyorsan elkészíthető, egyszerű étel, pár zöldséget és a húst nem kell órákig szeletelgetni.

Zit
Zit / Zit Wed, 2010-05-19 07:40

Kedves Kiki! Én úgy, de úgy szeretem a Te receptjeid és ez is nagyon finom lett, viszont már a második olyan, aminél az előkészületi idő köszönőviszonyban sincs a valóságossal. Sajnálom, hogy ezúttal negatív észrevételt kell tennem, mert mondom, a kaja tényleg finom, viszont nekem a Gyerkőcök mellett nagyon nem mindegy, mennyi ideig tart egy fogás elkészítése. Ez, az általad említett 30 perc helyett 3 óra volt (!!) + persze a pácolási idő, de az nem számít bele. A sütés 10 perc?? Hát csak a paprikáé. Utána jött csak a hús, ami nekem több, mint fél óra volt. Lehet, persze, hogy annyira más a tűzhelyünk, ezt el tudom képzelni, de az előkészületi idő nekem azért okozott bosszúságot. Ugyanígy jártam a paradicsom-kalapkás tojás-gombáiddal is. Háromnegyed óra múltán még csak 3 db volt készen... Szóval ne haragudj, még egyszer mondom, nem a minőséggel van itt a gond, de én a legkevésbé sem vagyok időmilliomos. Ezt a receptet viszont - sajnos - kidobja a kereső, ha gyors elkészítési idejű fogást keres az ember, aztán meg jöhet a feketeleves, mikor csak másnap ehet főtt ételt a Család. Azért remélem, nincs harag, én máskor is el fogom készíteni a finomságaidat, csak rájuk szánok egy hétvégét, és bármennyi idő is legyen rajtuk megadva, inkább nagyon tüzetesen átnézem a receptet, s majd a saját tapasztalataimból merítve eldöntöm, hogy ez valójában meddig is tart. :)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2010-05-19 10:30

Szia Zit! Sajnálom, hogy csalódást okozott ez a recept, de nem igazán értem, hogy mit csináltál 3 órán keresztül, ez az étel a világ egyik leggyorsabban elkészíthető étele. A vadas az lehet 3 óra. Természetesen nincs harag, szerintem senki sem időmilliomos. Fél óra alatt majdnem egy egész csirkét meg lehet sütni ( egy kis túlzással). Ha az apróra vágott csirkekockákat fél órát sütöd akkor nagyon kiszárad.
A különböző lépéseket párhuzamosan kell készíteni. Az tény, hogy én elég pörgős vagyok, de normál tempóban is max 40 perc. Megnéztem más fajita recepteket és másnál is a gyors ételek között szerepel.
Egyik serpenyőben sül a paprika, a másikban a hús. Ez alatt az idő alatt meg fel lehet vágni a zöldségeket. Tálalásnál meg jöhet a fajita lap melegítése.
Üdv kiki

Zit
Zit / Zit Wed, 2010-05-19 17:19

Szia Kiki! Hát... Szerintem én igyekeztem, de legközelebb majd jobban összekapom magam. Most mennem kell Gyerekezni! Szia és köszönöm!

612
csirkemell filé 2 db
olívaolaj 6 ek
juharszirup 6 ek
vörösborecet 2 ek
fokhagyma 4 gerezd
oregánó 4 tk
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 2 db
kígyóuborka 0.5 db
jégsaláta 0.5 db
paradicsom 2 db
tortilla lap 8 db