Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke fűszeres-krémes szószban

Csirke fűszeres-krémes szószban
Csirke fűszeres-krémes szószban
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a nagyon finom laktató egytálételt drága férjemnek "találtam ki".  Ha jól átfőzzük a szószt az íze fenséges és a hús vajpuhára fog sülni. Egyszerű hozzávalókból készül, de az íze 5 csillagos! Használhatunk kevesebb foghagymát 2-3 is elég.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A szószhoz

A körethez

ajánlat

Főételként salátával, pirítós kenyérrel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke bőrét leszedjük, és 8 egyenlő szeletre felvágjuk, arra vigyázzunk hogy ne legyenek túl vastagok.
  2. Ajánlatos vajon sütni  feldarabolt fokhagymával, de akár vízben is megfőzhetjük ízléstől függően.
  3. A paradicsom héját húzzuk le, és a többi hozzávalóval turmixgépben ledaráljuk. Fontos, hogy teljesen pépes állaga legyen. Ne felejtsük el a tejszín, vaj és a fehérbor csak később főzés közben adjuk a mártáshoz.
  4. Közben egy lábasban oda rakjuk főni a tésztánkat.  
  5. Egy serpenyőben elkezdjük felfőzni a szószt. Akkor jó ha a hagyma íze édessé válik, és teljesen be sűrűsödik, ekkor hozzá rakjuk a tejszínt, vajat,  és a bort.
  6. Az átsült csirkemelleket a szószban tovább rotyogtatjuk, alacsony hőmérsékleten.
  7. A tésztát leszűrjük, tálaláskor a csirkét egy kis szósszal ráhelyezzük, és sajttal megszórjuk. Akik csípősen szeretik azok egy kis szárított paprikával megszórhatják.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 919
elküldve: 4
receptkönyvben: 322
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szószban sült csirke tésztával, csirke paradicsomos hagymás szószban sütve, bazsalikomos csirke hagymás szószban tésztával

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-07-01 17:07

Kedves RAW!

Elkészítettem, és nagyon finom volt, köszönjük.:)

Annyira örülök, hogy újra fenn vagy, és receptet is találtam Tőled..:) :D
Rég volt, amikor elköszöntél, hogy költözés miatt, most nem jelentkezel egy darabig..., ha nem titok, és megírható, mi újság azóta Veletek?
Sikerült az átállás, megszoktatok már ott?
Jól vagy, vagytok?
Remélem, hogy minden rendben, vigyázz magatokra:Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2013-07-02 02:54

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon örülök, váljon egészségetekre. Köszönjük jól vagyunk. Vagyok fent csak ritkán sokat dolgozom, szeretnék több receptet is fel rakni csak az időm nem engedi sajna.
És Ti, hogy vagytok? Gyerekek jól vannak? Hogy van az egészséged?
Nem titok, jól megvagyunk köszönjük de igazából semmi különös.
Raw

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-07-04 21:16

Kedves Kristina!

Örülj neki, hogy van munkád, az szuper dolog a mai világban, nekem sajnos nincs melóhelyem, nem is lesz, okai vannak, eü. sajnos nem lesz belőle munkalehetőség, szerintem később sem, de remény az mindig van!!! :)
Amúgy jól vagyunk, nagyon halad az idő, pedig nem siettetjük!! , - izgalmakkal telnek a napok, hetek..:)
Most végre nyári szünet van a gyerekeknek, ezerrel ki is használják!! :)

A fiunk leérettségizett, augusztusban iratkozik be a következő suliba...:)
A lány befejezte a nyolcadik osztályt, és felvették a gimibe.:)
Úgyhogy május hónapunk sűrű volt, az elején a fiunk ballagott, a végén a lányunk!!!! :)
Én is régen tettem fel receptet, nem volt időm, energiám foglalkozni vele, mindkét gyereknél topon kellett lenni, hol egyik, hol másik adott alább a lendületből, ( ügyes,szorgalmas, jó tanulók :) , de az energia még náluk is fogyott ), ott kellett lenni, hogy lelket öntsön beléjük az ember, nehogy feladják, mert a cél szép és jó, és sikerült is eddig elérni! :D

Majd ha több recept összegyűlik, akkor én is teszek fel, próbálom az ötleteket megvalósítani..:)

Szép estét, szép nyárias napokat kívánok!

Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2011-01-10 13:37

Kedves Böbe baba!
Neked köszönhetően mosolyogva megyek aludni:)) nagyon szépen köszönöm.
Úgy örülök, hogy ennek a saját tervezésű receptemnek ekkora sikere van. Ígérem a költözés végeztével, a receptek felrakásán fogok ügyködni. Én is nagyon várom hogy több ehez hasonló ételeimet megoszthassam Veled....Veletek. Minden jót kívánok Neked és kedves Családodnak.
Kellemes új hetet Neked:)
Tisztelettel Krisztina

Böbe baba
Böbe baba Mon, 2011-01-10 00:35

Kedves Krisztina!

Már napok óta szemezek ezzel a recepteddel, de ma el is készítettem. Egyszerűen fantasztikus:)! Már a készítése során látszik, hogy ebből valami nem mindennapi lesz, annyi a finom illat, de a végeredmény még annál is elsöprőbb, mint amire számít az ember:)! Remélem, olyan kerékvágásba zökken az életed, amilyet szeretnél, és írsz még nekünk sok-sok ilyen finom fogásról, mert a kényeztetést gyorsan megszokja az ember:)...

Köszönet az élményért és szép napokat Neked!

Böbe baba

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 22:26

Kedves Hajni!
Ohhh... nagyon szépen köszönöm a következő alkalommal majd így csinálom. Nagyon szeretjük a kelttésztákat és olyan jó lenne friss házit feszolgáni, a közérti helyett:) Réggen otthon soha nem volt gondom vele mindíg jól megkellt és omlós puha volt......hm régi szép idők....friss kalács reggelire...
Elmentem amit írtál, és még egyszer nagyon szépen köszönöm .
Tisztelettel Krisztina:)

makutyi
makutyi Tue, 2011-01-04 20:47

Kedves Kriszta!
Nagyon tetszik a recepted. Láttam, hogy kelttészta receptet keresel. Ha igazán jót akarsz (szinte minden héten sütöm valami formában) a Petra által feltett aranygaluska 1. receptjét ajánlom. Egyedül annyit változtattam rajta, hogy én dagasztáskor is teszek bele 5-6 dkg olvasztott vajat. Ezt a tésztát használom töltve, tekerve, minden formában. Annyira jó, hogy mindenhol, mindenkinek Petrát reklámozom. Előtte sohasem volt szerencsém a kelt tésztákkal. Üdvözlettel Zsuzsi

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 21:19

Kedves Zsuzsi!
Nagyon szépen köszönöm a dícséretet, és az ajánlást:) Tudod az a baj hogy ritkán jutok friss élesztőhöz, és nem tudom hogy csak béna vagyok vagy a szárított élesztő is belejátszik a sikertelenségembe......azt hiszem a bénánál maradok mivel sokan sütnek száraz élesztővel és finomakat:) pont most gondolkodtam azon milyen jó lenne megint itthon keleszteni.
Hálás vagyok a jó tanácsért, feltétlenül kipróbálom, nagyon kedves Tőled hogy elolvastad és segítesz is:))
Tisztelettel Krisztina

kh
Jahin / kh Tue, 2011-01-04 21:58

Kedves Kriszta,őszintén: a szárított élesztővel nekem sem sikerültek eleinte olyan jól a tészták,aztán egyszer kaptam egy ötletet ami bevált:ugyanúgy,mint a friss élesztőt ,a szárítottat is megfuttatom langyos tejben.Kevés langyos tejbe 1 kiskanál cukrot szórok,beleszórom a szárított élesztőt,tetejére 1 kiskanál lisztet hintek és várok 15-20 percet,aztán ezt gyúrom a tésztába és meleg helyen kelesztem.
Másik megoldás,ami bejött:a szárított élesztőt belekeverem a lisztbe,összegyúrom a tésztát,egy éjszakára beteszem a hűtőbe,másnap kiveszem és kelesztem 3/4-1 órát meleg helyen , utána sütöm.
Valamelyiket próbáld ki,szerintem gyönyörűen fel fog jönni a tészta!!!:-)Üdv.:Hajni

csodana
csodana Tue, 2011-01-04 14:52

Húúúú, köszi a receptet, nagyon jól sikerült, mindenkinek ízlett, és én is nagyon örülök, mert gyakorlatilag ez volt életem harmadik olyan étke, amit saját magam tök egyedül recept alapján próbáltam elkészíteni :) Biztos sokszor készítem majd még el :)

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 15:26

Kedves Csodana!
Nagyon szívesen:) nagyon örülök a sikerednek, és annak is hogy mindenkinek ízlet váljék egészségetekre.
Majd Márciusban még nagyon sok ilyen és hasonló könnyű de nagyon finom ételt fogok feltenni remélem majd azok között is lesz olyan amit érdemesnek talász kipróbálni.
Köszönön a vissza jelzést és kedves szavaidat, így van értelme a "munkámnak" annyira örülök:))
Tisztelettel Krisztina

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2011-01-03 01:59

Kedves Hajni!
Elnézést, hogy csak most válaszolok nagyon nyüzsis napunk volt:)
Nagyon szépen köszönöm a kedves hozzászólásodat. A férjem is nagyon szereti és megmondom őszintén ez a szósz nekem is a gyengém. Remélem neked is ízleni fog.
Tisztelettel Krisztina

kh
Jahin / kh Sun, 2011-01-02 21:26

Finom lehet ez a mártás a tésztán,tetszik,ki fogom próbálni.Üdv.:Hajni

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2011-01-01 23:37

Kedves Éva-Anyóca! Én is nagyon remélem, nem jó a gyerekeknek így. Igen nagy szuper még hurkát is lehet kapni meg gesztenyepürét. Sok magyaros ételt szoktam főzni. A gulyásleves a férjem kedvence meg a fiainké is, és a Texasi családja is nagyor szereti az általam készített magyar ételeket.
A nagylányomnak a mai napig megcsinálom a töltött káposztát Karácsonyra. De az igazsághozz az is hozzá tartozik hogy rengeteg friss gyümölcsöt, és salátát eszünk, a fiuk meg kilószámra eszik a húst, csak győzzem elkészíteni. Nagyon örülök, hogy rá találtam erre az oldalra, nagyon hiányzik a magyar konyha és olyan szuper receptek vannak itt. Szeretnék jobban érteni a kelt tészták elkészítéséhezz nagyon örülnék ha tudnál segíteni ebben a témában:) Jó éjt Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-01 22:57

Kedves Kristina!Természetes, hogy megírom, hogy sikerült!:-)))
Remélem, ez a hely, már sokkal jobban fog tetszeni,és otthont tudsz benne teremteni Magatoknak! Na azt elhiszem, hogy a fincsi magyar, ( főleg ha házias) elkészítésű töpörtyű és kolbász nem igényelt kenyeret, igen, a vér nem válik vízzé!Igazuk volt,a gyerekeknek, én se igazán vagyok kenyeres. :-)))
Az tényleg nagy szerencse, ha lesz a közeletekben egy olyan húsbolt, ahol tutira biztosan veheted a húst, és a készítményeket,mint pld. kolbász,...Még ihletet is kapsz, hogy magyarosabb ételt is főzz, ki tudja? hm....Az is befolyásoló, a férjed milyen konyhát szeret? Mert a gyerekek a magyar konyhát szeretik, ez már kiderült.Idén is főzz a lehetőségekhez képest sok finomat, és ha tudod, rakd fel ide, lepjél meg Minket is.Ha lehet, akkor indiai, de magyar is, vagy ami neked ott tetszik, és elkészíted, eddigiek beváltak, amiket készítettem a családomnak!:-)) Kókuszos csoda!Mogyoróval isteni volt,pedig a fiam azt hitte, nem szereti a kókuszt, csak száraz, reszelt zacskós állapotban.Frissen most vettem elsőnek,de jó volt!:-) Hm....Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-01 20:32

Kedves Kristina! Nagyon szépen köszönöm, köszönjük! Tényleg várom, a sok húsos,kolbászos-hurkás, töltött káposztás ebédek és vacsorák, amik voltak karácsonykor, meg szilveszterkor-szeretném ezért is, valami finomsággal meglepni a családomat! S ez az étel pont ilyen. :-)))Köszi! Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2011-01-01 22:42

Kedves Éva-Anyóca! Nyami nagyon finom lehetett, de abban is igazad van, hogy néha nem árt valami könnyebbet felszolgálni. Nagyon megtisztel, hogy erre a receptre jutott a választásod, ha majd egyszer megcsinálod kérlek írd meg hogy mi tettszett vagy nem ízlett benne:)
Novemberben lementünk Floridába házat nézni, és elmentünk egy Magyar hentes üzletbe (milyen szerencse hogy közel lakhatunk egy hentes bolthozz:) nagyon finom házi készítésű kolbászuk, és töpörtyűjük volt. Ha láttad volna a gyerekeket egyik kezükben kolbász a másikban töpörtyű kenyeret nem akartak hozzá enni:) Úgy látszik a vér nem válik vízzé.....
Mégegyszer köszönöm.
Tisztelettel Krisztina

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-01-01 12:30

Köszi!Ez is bekerül a közeli napok főzési listájába.Kissé lazítani kell a sok hús , és egyéb gyomrot nem kímélő étel után. :-)) Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2011-01-01 16:18

Drága Éva-Anyóca nagyon megtisztelsz, váljon egészségedre. Ígérem nem fogsz csalódni nagyon finom:))))
Tisztelettel Krisztina

905
csirkemell filé 2 db
fokhagyma 4 gerezd
vaj 2 ek
vöröshagyma 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 2 nagy db
petrezselyem 6 szál
bazsalikom 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
fehérbor 0.5 dl
főzőtejszín 1 dl
vaj 0.25 ek
makaróni 500 g
sajt 15 dkg
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint