Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke krumplis bundában

Csirke krumplis bundában
Csirke krumplis bundában
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept kb. 20 éve megvan, és a napokban a kezembe akadt. Gyerkőceim elolvasták a leírást, húzták is az orrukat, hogy "Anya, ez nem lesz finom!", de mikor elkezdtem sütni, az illat odacsábította őket, és ez egy kóstolást is megért. Megállapították, hogy rosszul ítélték meg a dolgott. Meg kell mondanom, hogy az ebédnél a csirkéim kopaszok maradtak, mert a panírt lecsipegették róluk!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült krumplival tálalom, de jó hozzá a rizs, a görög sali, a krumplipüré is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús bundájához felverjük a tojásokat, majd belekeverjük a lisztet, hozzáadjuk a nyersen lereszelt krumplit, a sót, a borsot, a pirospaprikát, majd a zúzott fokhagymát. Palacsintasűrűségű masszát kell kapnunk.
  2. A csirkecombokat besózzuk, majd lisztbe forgatjuk, ezután a sűrű krumplis masszába tesszük.
  3. Forró olajban pirosra sütjük. Vigyázzunk, mert szeret letapadni.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 570
elküldve: 8
receptkönyvben: 364
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke fokhagymás bundában, burgonyás rántott csirke, fokhagymás rántott csirke, Szidi néni kedvence

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ejiku
Maria. / ejiku Sun, 2011-10-30 19:34

Szia Pötyike64!
Ma elkészítettem ezt a finomságot.Mindenkinek nagyon ízlett,Én tettem bele egy kicsi csilit is és kevesebb fokhagymát.Máskor is elfogom készíteni.Szuper és nem nehéz elkészíteni (úgy értem hogy egyszerü az elkészítése).Köszönöm Maria

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sun, 2011-10-30 19:48

Szia Ejiku!
Örülök, hogy kipróbáltad és , hogy ízlett.Én is szívesen csinálom a családnak, mert hamar megvan és finom.
További jó sütés, főzést kívánok és szívesen.
Üdv.: Pötyi

smagdi
smagdi Mon, 2011-08-22 13:09

Nagyon finom, már régóta szemeztem a macok-bundában sült hússal, de mindig féltem, hogy nem tudom ráimádkozni a panírt. Én két egész csirkemellből készítettem, ahhoz bizony kellett 5-6 jó nagy krumpli, a tojást viszont sokalltam, kettő bőven elég ennyi krumlihoz. A húst dobjuk a tésztába, jól nyomkodjuk bele, és átfordítva tegyük a forró olajba. A tetejére meg gyorsan dobjunk még egy kanállal, és igazgassuk el rajta, hogy mindenhol legyen. Én fokhagymás tejfölt készítettem hozzá, isteni finom volt.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Mon, 2011-08-22 22:06

Szia!
Örülök, hogy ízlett.A fokhagymás tejföllel biztos szuper, legközelebb én is kipróbálom.:-)
Üdv: Pötyi

933
csirkecomb 6 db
tojás 3 db
finomliszt 4 evőkanál
burgonya 2 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl