Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke lakkozott karalábéval és gyöngyhagymával

Csirke lakkozott karalábéval és gyöngyhagymával
Csirke lakkozott karalábéval és gyöngyhagymával
32 perc / előkészület: 20 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Koranyári zöldségek és házi csirke.

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

ajánlat

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Szólj hozzá!

elkészítés

A csirke elkészítése:

  1. Az alaplevet felforralom, majd beledobom az ízesítő csokrot. A lángról leveszem, majd lefedem és félreteszem, mint egy teát.
  2. A csirkét megtiszítom és levágom a csontról.Kettévágom középen, vigyázva a bőrre.
  3. Ha az alaplé újra forr, a lángot lezárom, majd a két csirkemellet beledobom. Lefedve 12-13 percig áztatom a csirkét.
  4. Egy öntött vas vagy rozsdamentes acél serpenyőt felmelegítek. Földimogyoró (vagy bármi mást ami jól bírja a meleget) olajat locsolok a serpenyőbe és ahogy füstölni kezd egyből beleteszem a csirkét bőrével lefelé.
  5. Egy hosszú csipesszel nyomom a csirkét lefelé, hogy ne képződjön gőz alatta.Világosbarnára pirítom a csirke bőrét majd megfordítom, egy-egy evőkanál vajat is dobok mellé.
  6. Kb. 2 percig pirítom a csirkét a habzó vajban, esetleg kanalazok a bőrére.

 
A zöldségek elkészítése:

  1. Az alaplevet megfőzöm egy nappal korábban, majd leszűröm, és kihűtöm.
  2. A karalábékat hosszúkás hasábokra vágom és felteszem a hideg levesben alacsony lángon főni. A hagymákkal egy másik lábasban ugyanígy járok el.
  3. Amikor a karalábék még roppanósak, a hagymák üvegesek és puhák, kiveszem őket és a főzőlevet beforralom.
  4. Amikor már csak pár evőkanálnyi maradt a levesből, beleteszem a cukort és a vajat.
  5. Ha forrni kezd, visszateszem a zöldségeket és addig forgatom őket a vajas lében, amíg fényesek nem lesznek.Egy jó csipet pertezselymet és újhagymat adok hozzá. Azonnal tálalom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

chaudfroid

Mióta szakács: 2008.08.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
nehézség: közepes
szezon: nyár
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldség köret, poché-grillé

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

WWke
Yog-Hurt / WWke Fri, 2012-04-13 22:12

Ez a legbénább recept amit a No salty-n olvastam:))))))))))))))))))))))))))))))))

737
csirke alaplé 0.5 l
zöldfűszer 0 ízlés szerint
csirkemell (csontos) 1 db
fekete bors 4 szem
földimogyoró olaj 2 ek
vaj 1 ek
karalábé 2 db
zöldség alaplé 3 dl
fehérbor 2 dl
zöldfűszer 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
cukor 0.5 ek
petrezselyem 1 csokor
gyöngyhagyma 6 db
petrezselyem 2 szál
zsálya 2 db
babérlevél 1 db
póréhagyma 1 közepes db