Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke Pad Thai

Csirke Pad Thai
Csirke Pad Thai
55 perc / előkészület: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk mindenki nagyon szereti a különféle tésztaételeket. Ez a recept egy thai szakácstól ered, egyszerű és nagyszerű is.

hozzávalók / 3 adag

Az étel elkészítése

Csirke előkészítése

Pad Thai szósz elkészítése

ajánlat

Az amerikai filmekben látjuk, hogy dobozból tésztát esznek pl. zsarulesen. A hazai gyorséttermek, illetőleg thai éttermek zöme nem dicsekedhet autentikus tésztákkal, a kész szószokból összekutyult műanyagokat pedig inkább ne együk meg. Aki kedveli a távol-keleti ízvilágot, feltétlenül próbálja ki ezt a receptet, biztos a siker.

Ez a pad thai szósz tamarind nélkül készül, a savanykás ízt a lime, illetve az ecettől kapja. A rizsecet kiváltható fehérborecettel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Az étel elkészítése

  1. A rizstésztát tegyük egy edénybe, és öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi ellepi (kb. 1 liter). Hagyjuk állni legalább 5-6 percig, amíg a tészta megpuhul. Ezt követően öblítsük le hideg vízzel, és tegyük félre.
  2. Wokban vagy acél serpenyőben melegítsünk olajat, közepesen erős lángon. Dobjuk bele a zúzott fokhagymát, a karikára vágott chilit, az aprított gyömbért és a karikázott zöldhagyma felét, majd pirítsuk egy percig.
  3. Adjuk hozzá a csirkét, pirítsuk 3-4 percig. Közben adjunk hozzá a pad thai szószból 1-2 evőkanállal.
  4. Falapát segítségével húzzuk az edény falára az összetevőket, üssük középre a tojást, és gyors mozdulatokkal keverjük össze, mint a rántottát. Ezt követően keverjük a többihez, majd adjuk hozzá a tésztát. Újból egy-két kanálnyi pad thai szószt adunk, a tésztát pedig jól forgassuk össze. Ismételjük ezt percenként addig, amíg az összes szósz elfogy, és a tészta egynemű, ragacsos állagot vesz fel (kb. 8-10 perc). Utoljára kóstoljuk meg, ha nem elég sós, még kevés halszósszal javíthatunk rajta.
  5. Tálaljuk az elkészült tésztát, tetejére szórjunk karikázott zöldhagymát és chilit, babcsírát, valamint zúzott kesudiót. Mellé adjunk lime gerezdeket, a savanykás íz fokozásához, akinek szükséges.

Csirke előkészítése

  1. A csirkemellet csíkozzuk fel.
  2. Forgassuk bele a szójaszószba, felhasználásig tegyük félre.

Pad Thai szósz elkészítése

  1. Az összetevőket alaposan keverjük el, ameddig a cukor feloldódik.
  2. Ajánlatos az édes ízzel kezdenünk, majd a savanyú, és végül a sós íz következik. A sós íz mindenképp a végére maradjon, és ízlés szerint adagolhatjuk fokozatosan is kinek kevesebb, kinek több alapon, ízlés szerint.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 98
össznézettség: 102 411
elküldve: 13
receptkönyvben: 277
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Csirkés thai pirított tészta, csirkehúsos pirított tészta, kínai tészta csirkehússal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oto
Oto / oto Sun, 2017-02-12 15:51

Nagyon jó, sokszor csináljuk, és köszi szépen!

758
fokhagyma 4 gerezd
chili 1 db
gyömbér 2 ek
zöldhagyma 4 közepes db
tojás 1 db
bambuszrügy 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
kesudió 5 dkg
üvegtészta 25 dkg
csirkemell filé 35 dkg
szójaszósz 2 ek
csirke alaplé 1 dl
rizsecet 3 ek
limelé 1 fél lime-ból nyert
barna cukor 3 ek
Thai halszósz 2 ek
szójaszósz 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint