Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke saslik Évi nénitől

Csirke saslik Évi nénitől
Csirke saslik Évi nénitől
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy kis forgó grillt, megvan az új játékszerem, amit iziben fel is kellett avatnom. Tehát vasárnap reggelire kürtőskalács, ebédre saslik készült. Kis gépem meg csak irget-forgott rendületlenül, csendesen. Máris imádom.

hozzávalók / 3 adag

A saslikhoz

A joghurtos korianderes páchoz

A kínai marinádhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kb. 3x3 cm-es darabokra kockázzuk fel.
  2. Felét a joghurtos, felét a kínai szószban érleljük 3-4 órán át (vagy 1 egész éjszaka).
  3. Az ananászt felszeleteljük, a gombát elnegyedeljük, a közepes lilahagymát 8 részre vágjuk. A gombára olajat spriccelünk, és megszórjuk zöldség grillfűszerrel.
  4. A joghurtos csirkedarabokat felváltva lilahagymával, és gombával feltűzdeljük a nyársakra.
  5. Ugyanezt tesszük a kínai ízesítésű hússal, és az ananásszal, és a bébikukoricával.
  6. Kb. 20-30 perc alatt forgatva megsütjük a saslikot. (9 nyárs készült belőle.)
  7. Burgonyával, salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 740
elküldve: 2
receptkönyvben: 78
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

saslik, csirkenyárs, pácolt csirkesaslik

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ngbriell
ngbriell / ngbriell Sun, 2016-11-13 18:25

Megcsináltam, nem saslikként, hanem simán wokban megpirítva a zöldségeket, majd külön a húst. Kicsit izgultam, passzolni fog-e az ecetes lében ázott bébikukorica az édes ananásszal, de jó lett :)

tekovacs
tekovacs / tekovacs Mon, 2012-03-19 09:39

Nekem is kell egy ilyen forgós-grill:))))! Nagyon jó a recep... és a story is aranyos;)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-03-19 11:53

Köszönöm. Auchan művekben vettem 12.900-ért (ha szabad ilyesmit írnom). Se nem zajos, minden patent rajta. Ennyiért nem tudtam otthagyni, mikor egy kürtőskalács sütő 34 e. Üdv: Évi néni

494
csirkemell filé 60 dkg
gomba 20 dkg
lila hagyma 1 db
ananász 0.25 db
bébikukorica 3 db
napraforgó olaj 2 ek
joghurt 175 g
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
koriander 1 teáskanál
1 kk
bors 1 kk
sherry 2 ek
tea 30 ml
méz 2 ek
fahéj 0.5 tk
bors 1 tk
szójaszósz 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 tk
napraforgó olaj 1 ek