Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirke satay mogyorómártással

Csirke satay mogyorómártással
Csirke satay mogyorómártással
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Indonéz étel, a lányomtól tanultam. Nekünk annyira izlik, hogy nem győzök elég mogyorómártást készíteni. A kókusztej-konzerv és a fűszerek távol-keleti boltokban kaphatók, nem is drágák. Az eredeti recept szezámolajjal készül, mint minden indonéz étel, de ezt nehezebb beszerezni, ezért olívaolajjal főztem. Így is finom lett. Mivel a konzervben jóval több kókusztej van, mint amennyi a mártáshoz kell, felhasználom a desszerthez: sült banánt készítek indonéz módra.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A mártáshoz

ajánlat

Nem túl bonyolult elkészíteni, de a vendégeinket elkápráztathatjuk vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket csíkokra vágjuk, hullámosan nyársra húzzuk.
  2. A szójaszószt, a citromlevet, a szezámolajat összekeverjük, és a húsra öntjük. Ebben pácoljuk, amíg a mártást elkészítjük.
  3. A kardamomot, az áttört fokhagymát, az apróra vágott vagy lereszelt gyömbért a szezámolajon megpirítjuk.
  4. A vizet, a mogyorót, az újhagymát, a többi fűszert, a mézet aprítóban pépesítjük. Ráöntjük a fokhagymás gyömbérre.
  5. Felöntjük kókusztejjel, sűrűre főzzük. Gyakran kevergessük, mert odakap.
  6. A húst sütőlemezre tesszük a páclével együtt.
  7. Forró sütőben pirosra sütjük.
  8. Főtt rizzsel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 269
elküldve: 0
receptkönyvben: 126
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szójaszószos csirke fűszeres mogyorómártással, indonéz mogyorósszószos csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Thu, 2012-03-29 01:00

Kedves Zsuzsa! Köszönöm a receptet, ki fogom próbálni! Az étteremben ahol dolgozom mától új a menüsor, és szerepel rajta egy satay szószos csirkenyárs ázsiai stílusú salátával. Megkóstoltam, beleszerettem :-) Nagyon örülök hogy már a receptet is megtaláltam hozzá!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Mon, 2012-04-02 21:54

Kedves Ancsocska! Remélem ízleni fog, ha elkészíted, és hasonlít majd arra, amit az étermed főz... Én nagyon szeretem az indiai és a indonéz ételeket. Ragyogó ízkompozíciók. Ha már úgyis kinyitsz egy kókusztejkonzeet, deszertnek készítsd el az indonéz banánt is, kómusztejjel. A recepjeim között megtalálod, bár a fényképe nagyon ronda, az íze felséges.
üdv Zsuzsa

532
csirkemell filé 2 db
szójaszósz 2 ek
citromlé 2 ek
szezámolaj 2 ek
földimogyoró 10 dkg
újhagyma 3 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 10 cm
fekete kardamom 2 db
curry por 1 kk
római kömény 1 kávéskanál
koriander 0.5 teáskanál
fahéj 1 kk
méz 1 ek
chili 1 kk
szójaszósz 1 teáskanál
kókusztej 250 ml
szezámolaj 2 ek